Baby & Kinderen

Lees hier alles over de beste kinderwagens van dit moment!

Vooral als je voor het eerst ouder wordt, is een goede kinderwagen niet zomaar gevonden. Een kinderwagen is een aanzienlijke investering en dan wil je deze direct goed kopen. Een degelijk exemplaar kan zeker meerdere kinderen mee gaan en beschikt over extra functionaliteiten. We stellen je hier voor aan het beste exemplaar en hoe je de beste kinderwagen kiest, die past bij jouw wensen.

Dit zijn onze tien favoriete modellen van dit moment

1. Quinny Moodd

De Quinny Moodd onderscheidt zich met name door het gebruiksgemak. Zo kun je dit exemplaar eenvoudig in- en uit klappen. Daarmee kun je deze kinderwagen dermate aanpassen dat hij vanaf de geboorte te gebruiken is. Verder beschikt hij over luchtbanden, zodat je hem eenvoudig verplaatst. De banden gaan niet lekken en je hebt de keuze tussen drie of vier wielen.

2. Maxi-Cosi Mura Plus 4

Maxi-Cosi is om te beginnen gewoon een goed merk. Dit exemplaar onderscheidt zich door het comfortabele zitkussen en het vermogen om het apparaat zowel in de auto als, als kinderwagen te gebruiken. Het gaat hier om een vierwielig exemplaar – er bestaat ook de Maxi-Cosi Mura Plus 3.

3. Stokke Xplory

Om te beginnen is ook Stokke een uitstekend merk, dat duidelijk aandacht besteed aan kwaliteit. Je ziet dit overigens wel terug aan de prijs. Verder beschikt het over een eenvoudige voetblokkeerrem. Je kunt de zit eenvoudig in hoogte verstellen en de vormgeving is helemaal in orde.

4. Nuna IVVI

Dit exemplaar van Nuna onderscheidt zich omdat het een veelzijdige kinderwagen is. Daarbij is hij ook geschikt voor wat ruigere vloeroppervlakten. Het gaat hier om een iets ouder exemplaar, dat in 2017 al als beste werd getest door de Consumentenbond.

5. Hauck Malibu XL

Met deze kinderwagen koop je met recht een alles-in-1 exemplaar. Daarbij ontvang je niet alleen een kinderwagen, maar ook een reiswieg en baby autozitje. De algemene ervaring is dat de Hauck Malibu XL erg eenvoudig in gebruik is. Een nadeel is dat de kwaliteit van dit exemplaar matig is. Daarbij is hij een stuk lastiger te verstellen dan de andere exemplaren die wij in dit overzicht bespreken.

De top 10 kinderwagens

6. Mutsy Evo Kinderwagen

Dit is een kinderwagen van een Hollands merk. Hij ziet er strak en netjes uit en biedt wat je nodig hebt. Realiseer je wel dat het hier om een relatief groot exemplaar gaat en dat dit voor sommigen onhandig kan zijn. Desondanks is het zeer eenvoudig om dit product in- en uit te klappen, zelfs voor de ongeoefende gebruiker. Met de algehele kwaliteit is dan ook niets mis en dit product verdient met recht een plekje in onze top 10.

7. Koelstra Binque Daily

Deze kinderwagen onderscheidt zich doordat hij bijzonder goed te betalen is. Verder is hij degelijk en van Nederlandse afkomst. Een groot nadeel is dat deze wagen niet eenvoudig op te klappen is en dus relatief veel opslagruimte in beslag neemt. Het beschikt over een prachtig lichtgewicht aluminium frame waardoor hij geschikt is om jarenlang mee te gaan.

8. Bugaboo Cameleon3

Een exemplaar van Bugaboo mag zeker niet ontbreken in ons overzicht. Een groot voordeel is dat deze wagen eenvoudig met 1 hand te besturen is. Daarbij beschikt hij over een kleine draaicirkel en is hij relatief licht. Een enkel nadeel is dat je voor dit exemplaar zeker je portemonnee moet trekken, maar daar krijg je dan ook wel kwaliteit voor terug.

9. JOOLZ Day2

Als jij je regelmatig in een drukke omgeving bevindt, wil je dit exemplaar overwegen. Hij past makkelijk in restaurants of in gangpaden van winkels. Daarbij beschikt hij over een praktische boodschappenmand. Door de goede vering ga je er eenvoudig mee de stoep op en af.

10. Nuna Triv

Tenslotte een tweede exemplaar van Nuna. Deze bied je met name een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding, waar je echt jarenlang mee vooruit kunt en die ook als tweedehands model geschikt is. Hij is bijvoorbeeld goedkoper dan een Bugaboo of Joolz. De kinderwagen ziet er ook gewoon heel mooi uit.

Zo selecteer je de beste kinderwagen voor jou

Dit zijn belangrijke criteria om in aanmerking te nemen:

  1. Allereerst wil je kijken naar de functionaliteit. Zijn er specifieke extra functies waar jij behoefte aan hebt?
  2. Het kan ook zijn dat het uiterlijk en het merk voor jou van belang zijn. We adviseren je wel om dit niet het belangrijkste criterium te maken. Tegelijkertijd beseffen we ons terdege dat je elke dag met een kinderwagen zult rondlopen.
  3. Tenslotte is het goed om te kijken naar de algehele kwaliteit van het apparaat. Probeer de kinderwagen bij voorkeur even uit in de winkel en kijk dan naar de stabiliteit van de structuur. Kies niet per se voor een goedkoop exemplaar; het verdient dan de voorkeur om te kiezen voor een kwalitatief goede optie van een vooraanstaand merk.
Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button