Baby & Kinderen

Welke stoel heeft jouw kind nodig?

Wie jonge kinderen heeft, weet dat het onmogelijk is om een kind op een stoel te zetten. Ten eerste is een reguliere stoel veel te groot voor je kind en daarnaast is hij alsnog te laag. Dat zorgt ervoor dat een kind op een gewone stoel nooit comfortabel kan eten en dus heb je een speciale kinderstoel nodig. Hetzelfde geldt voor wanneer je met je kind in de auto stapt. Ook hier biedt de achterbank of bijrijdersstoel niet voldoende comfort en veiligheid voor je kind dus ook hier moet je een speciale stoel regelen. Om je te laten zien wat je mogelijkheden zijn, zullen wij op beide onderwerpen ingaan. Tot slot laten wij je ook zien waar je je stoeltjes kunt kopen zodat je ze op heel korte termijn al in huis kunt hebben. 

Een fijne stoel voor je kind

Wanneer je je kind eten wilt geven, is het fijn dat deze even kan zitten. Je hebt in dat geval een speciale kinderstoel nodig. In een kinderstoel kan je kind niet alleen op de juiste hoogte zitten, maar hij zit ook comfortabeler. Een normale stoel biedt namelijk geen enkele ondersteuning aan je kind en dat is voor niemand prettig. Een kinderstoel is voorzien van riempjes waardoor je kind niet van de stoel kan vallen. Bovendien zijn ook de voeten van het kind ondersteund en vaak heeft het stoeltje ook een eigen tafeltje voor je kind. Naarmate je kind ouder wordt, kun je hier een bordje met eten op zetten zodat je kind zelf een poging kan doen om te eten. Je hoeft niet bang te zijn voor morsen want het tafeltje is zo ontworpen dat het eten niet eenvoudig van de tafel kan vallen. 

Veiligheid op de weg

Veiligheid op de weg

Als je je kind naar de kinderopvang wilt brengen of naar de oppas en je doet dit met de auto, dan moet je zorgen dat je een goed autostoeltje hebt. Kies daarom voor een Maxi Cosi autostoel zodat je kind comfortabel kan zitten. Dit stoeltje is speciaal voor kinderen gemaakt en geeft hen goede ondersteuning. Bovendien zitten ze vast zodat ze niet tijdens het rijden uit hun stoeltje kunnen kruipen. Gebruik je een stoeltje op de bijrijdersstoel, zorg er dan voor dat je je kind nooit met het gezicht naar het raam plaatst. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren wanneer de airbag in je auto springt. Positioneer je kind daarom altijd met de rug naar het raam. Zo komt diens veiligheid niet in het geding. 

Alles in een keer bestellen? 

Wanneer je graag een goed kinderstoeltje en een autostoeltje wilt bestellen, kijk dan even op de site van Prénatal. Deze aanbieder heeft alles wat jij nodig hebt om je kind goed te laten opgroeien. Met een paar klikken op je muis heb je beide stoeltjes op korte termijn al in huis.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button