Baby & Kinderen

Deze 10 kinderboeken zijn bijzonder aantrekkelijk

Kinderboeken geven kinderen de gelegenheid om even de omgeving te vergeten en mee te gaan in een bijzonder verhaal. Er is een ruim aanbod op de Nederlandse markt, maar wij hebben voor jou onze favorieten op een rij gezet.

Dit zijn tien populaire kinderboeken

1. De Zoete Zusjes gaan op vakantie

De Zoete Zusjes reeks draait om de zusjes Saar en Janna. In dit boek gaan ze samen met broer Bram op vakantie naar een eiland. Zo gaan ze wadlopen en mee op een vissersboot. Dit boek is bij uitstek geschikt voor kinderen die deze serie al leuk vinden en die er meer van willen lezen. Kinderen lezen het zelf vanaf een jaar of zeven, maar je kunt het al voorlezen vanaf vier jaar. Al helemaal leuk voor in de vakantie!

2. Alfabet (Hardcover) – Charlotte Dematons

Als je op zoek bent naar een boek dat zowel leerzaam als educatief is, dan is Alfabet een goede optie. Alle letters van het alfabet passeren de revue en er worden zo veel mogelijk woorden bij benoemd. Het boek is voorzien van prachtige tekeningen die je kind uitnodigen om op zoek te gaan naar de beschikbare letters. Dit boek blijft daarom vermaken en je zult elke keer iets nieuws terug vinden.

3. Escape Boek – Ivan Tapia & Linde Montse

Dit is een boek dat net wat anders is dan anders. Het is gebaseerd op het concept van een Escape Room. Zo biedt het de mogelijkheid om eindeloos puzzels te kraken. De hoofdrol in het boek wordt gespeeld door Lia. Zij is uitgenodigd door een geheim broederschap maar moet daarvoor wel de code weten te kraken. Zo blijft het Escape Boek van begin tot einde spannend.

4. Het Ministerie van Oplossingen – Sanne Rooseboom

Dit boek past een beetje binnen de stijl van Roald Dahl. Het maakt deel uit van een serie van, tot nu toe, vier boeken. Via de vader van Nina, die postbode is, komt er een brief binnen voor het Ministerie van Oplossingen. Deze is afkomstig van Ruben, die op school erg gepest wordt. Nina besluit hem, samen met haar vriendin Alfa, te hulp te schieten.

5. Papa, pak je de maan voor mij? – Eric Carle

Dan is er dit mooie exemplaar voor de wat jongere kinderen. Het is afkomstig van dezelfde auteur als het Rupsje Nooit Genoeg. Het exemplaar is gemaakt van mooi, maar stevig, karton. Het boek is zowel interessant als leerzaam en gaat onder meer in op de begrippen klein, groot, hoog en laag. Kern van het verhaal is dat papa wordt gevraagd om de maan te pakken, zodat het meisje er mee kan spelen.

De top 10 kinderboeken

6. Gewoon zoals je bent – Jonny Lambert

Met dit boek ga je met je kleintje op zoek in de jungle. Kleine Snuf speelt een hoofdrol in dit boek en vergeet daarbij netjes in de rij te lopen. Zo wordt hij afgeleid door de andere giraffes en krokodillen. Met de prachtige afbeeldingen vormt dit een vrolijk alternatief voor de kleinste kinderen.

7. Ik wil de maan – Jonathan Emmett

Dit is een eenvoudig, maar kleurrijk boek waarin Mol de maan wil vangen. Dat blijkt natuurlijk nog niet zo eenvoudig! Hoewel dit boek inmiddels alweer 15 jaar geleden werd uitgebracht, blijft het ongekend populair en daarom hoort het zeker in onze top 10 thuis.

8. Coco kan het – Loes Riphagen

Dit boek heeft als thema het verzamelen van moed en wat je allemaal kunt bereiken als je durft. Coco is een vogeltje dat maar niet durft uit te vliegen. De andere vogeltjes hebben dit al gedaan, maar Coco heeft duidelijk een extra zetje nodig van haar moeder. Als het Coco dan toch lukt, weet ze ook veel nieuwe vriendjes te maken. Dit boek werd bekroond als Prentenboek van het Jaar 2021.

9. De leeuw in de muis – Rachel Bright

Dit is een prachtig creatief boek dat het verhaal vertelt van een muis die zo dapper wil zijn als een leeuw. Daarbij probeert hij zo hard mogelijk te brullen, maar blijkt uiteindelijk ook dat leeuw misschien niet zo stoer is als hij over komt. Zo omvat dit boek een wijze les voor jou kind maar daarnaast ook prachtige afbeeldingen. Het boek is voor een nette prijs beschikbaar in Nederland.

10. Laat maar los, Koala – Rachel Bright

Tenslotte stellen we je voor aan nog een boek van Rachel Bright. Het heeft online lovende reacties ontvangen en biedt een vrolijke boodschap. Het leert een kindje vooral dat verandering helemaal niet zo erg hoeft te zijn. Daarbij vind je je dus een relevant thema. Rachel Bright is actrice, maar heeft zich dus ook gespecialiseerd in kinderboeken.

Hier let je op bij het kiezen van het juiste kinderboek

Er zijn een aantal aspecten die je zeker in aanmerking wilt nemen bij het kiezen van het juiste kinderboek:

  1. Allereerst wil je goed letten op de leeftijd van het kind en welk boek daarbij passend is. Daarbij wordt dit doorgaans vermeld bij het boek maar je kunt ook zelf inschatten wat het niveau van jouw kind is.
  2. Daarnaast wil je je bedenken of het belangrijk is dat het product ook mooie afbeeldingen omvat. Vooral bij jonge kinderen is dit relevanter dan de woorden die er in vermeld staan.
  3. Tenslotte kan het zijn dat je de voorkeur hebt voor een boek met een bepaald onderwerp. Het kan zijn dat er dingen in het persoonlijk leven spelen die je met je kind bespreekbaar wilt maken middels een boek, bijvoorbeeld een gebrek aan zelfvertrouwen of problemen in jouw relatie.
Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button