Baby & KinderenWonen & Lifestyle

5 tips om een kleine babykamer in te richten

Een kleine babykamer inrichten lijkt moeilijk, maar het is makkelijker dan je denkt. Het is voornamelijk belangrijk dat je creatief omgaat met de ruimte die je vrij hebt. Om jou te helpen, geven wij je enkele handige tips! 

Tip 1: Gebruik de juiste kleur

De juiste kleur kiezen is erg belangrijk als je een kleine kinderkamer wilt inrichten. Een roze babykamer kan bijvoorbeeld perfect. Want roze is een lichte kleur die de ruimte groter doet ogen. Ook kies je het best niet voor drukke patronen in een kleine kamer.

Natuurlijk is het fijn om de muren te versieren met diertjes, prinsesjes, draakjes of iets anders leuks waar kinderen van houden. Als je dit heel graag wilt, kun je slechts een muur onder handen nemen. Wil je donkere kleuren gebruiken? Kies dan voor donkere accessoires maar houd de muren en vloer lichter.

Tip 2: Kies de juiste indeling

Bij een kleine kinderkamer is het ook belangrijk om de ruimte juist in te delen. Zet de kinderkamermeubels op de juiste manier om voor meer ruimte te zorgen. Je kan bijvoorbeeld alles aan een zijde plaatsen om meer loopruimte te hebben. Hoe je de kinderkamer het best indeelt, hangt ook af van de vorm van de ruimte. Het is handig om hier op voorhand goed over na te denken.

Tip 3: Koop meubels die plaats besparen

Koop meubels die plaats besparen

Sommige meubels nemen meer plaats in dan andere. Als je niet veel ruimte vrij hebt, is het slim om voor ruimtebesparende meubels te kiezen. Zo is het beter om een hoge dan brede kast te kopen. Want op die manier benut je de hoogte van de ruimte optimaal en verlies je geen ruimte in de breedte.

Ook meubels die meerdere functies hebben zijn aangeraden. Een commode is bijvoorbeeld handig, omdat je daarop je kindje kan verschonen en je er kleding in kunt opbergen. Als je de ruimte groter wilt laten lijken, is het tevens slim om meubels te kopen die licht van kleur zijn en op poten staan.

Tip 4: Voeg wandplankjes toe

Een wandplankje is een andere slimme manier om plaats te besparen in de babykamer. Je kunt deze boven de commode hangen om zo optimaal de ruimte te benutten. Een wandplankje is handig voor het opbergen van kleine spulletjes, zoals fopsspenen en kleine knuffeltjes. Deze kun je dan in een mandje op het plankje plaatsen.

Tip 5: Overdrijf niet met accessoires

Bij een kleine kinderkamer is less more. Je mag zeker enkele leuke accessoires toevoegen, maar overdrijf niet. Anders kan de ruimte er al snel erg rommelig uitzien. Hetzelfde geldt voor meubels. Er zijn een aantal kinderkamermeubels die onmisbaar zijn, maar je overdrijft er beter niet mee. Wat je zeker nodig hebt: een comfortabele stoel, een commode en een ledikantje.

Maak de kinderkamer gezellig

Ook een kleine kinderkamer kun je perfect gezellig maken. Het is dan vooral belangrijk om lichte kleuren te kiezen. Het is ook een goed idee om ruimtebesparende meubels te kopen en in de hoogte te werken. Opvallende kleuren kun je het beste toevoegen via de accessoires. Door deze eenvoudige stappen op te volgen, zorg je voor een prachtige babykamer!

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button