Tech

De iPhone 14 Pro Max: waarom je hem wilt

Ieder jaar weer worden er vele nieuwe smartphones op de markt gebracht. Hoewel de toestellen technisch gezien in staat zouden moeten zijn om vele jaren mee te gaan, worden ze daar vooral software-technisch niet op gemaakt. Daarom nemen velen van ons dan ook om de paar jaar een nieuwe smartphone. Ben je op zoek, dan kunnen we de nieuwe iPhone 14 Pro Max zeer aanraden. Deze heeft allerlei interessante eigenschappen die al met al meer dan genoeg reden geven waarom je de iPhone 14 Pro Max kopen wilt.

Beste iPhone op de markt

De iPhone 14 Pro Max is na de zomer uitgebracht en is het grote vlaggenschip van Apple, zoals de Pro Max modellen dat altijd zijn. Het duurt nog tot na de zomer van 2023 voordat er een nieuwe Pro Max komt. Tot die tijd is de iPhone 14 Pro Max dus de beste smartphone van Apple die er op de markt is. Als Apple-liefhebber moet dat je zeker aan spreken.

Lekker groot scherm

Is jouw smartphone voor jou een hub voor entertainment? Dan is het fijne aan de iPhone 14 Pro Max dat hij lekker groot is dankzij het forse scherm van 6,7 inch. Dat scherm is overigens superscherp en helder, dus het kijkt lekker weg. Zeker ook door de hoge verversingssnelheid van het scherm (120 Hz), die ervoor zorgt dat alle bewegingen op het beeld er soepel uitzien.

48 MP en 4K

Ook qua camera’s laat de iPhone 14 Pro Max je niet in de steek. Ten opzichte van de vorige versie is de selfiecamera verbeterd en heeft deze autofocus en een groter diafragma gekregen. Indrukwekkender is echter de hoofdcamera van maar liefst 48 megapixels aan de achterzijde van het toestel. Hiermee kun je niet alleen zeer gedetailleerde foto’s nemen, maar ook filmen in een ultrahoge 8K-resolutie. Daarnaast heeft het toestel een camera met 3x optische zoomen en leent de ultra-wide camera zich ook voor macrofotografie.

Nieuwere en zuinigere chip

Nieuwere en zuinigere chip

Als enige toestel in de iPhone 14 serie is de Pro Max voorzien van een vernieuwde processor, om precies te zijn de A16-chip. Deze 5G-chip is sneller én zuiniger. Daardoor trekt de telefoon de batterij minder snel leeg, wat natuurlijk erg prettig is. Daar komt bij dat de iPhone 14 Pro Max in tegenstelling tot de gewone iPhone 14 een ander, sneller type werkgeheugen gekregen dat ook voor betere prestaties zorgt.

Always-on display

Voor het eerst heeft Apple het always-on display toegevoegd aan haar smartphones in de iPhone 14-serie. Andere smartphonefabrikanten waren hier al eerder mee, en terecht, want het is een handige feature. Het betekent gelukkig niet dat het scherm altijd maar vol aan blijft, maar wel dat je ook in standby de tijd en datum kunt aflezen en wat voor notificaties je binnen hebt gekregen. Deze meldingen zijn wanneer ze binnenkomen zelfs gedurende tien seconden te lezen op het always-on scherm, waar ook widgets op getoond kunnen worden. Dit alles komt meer van pas dan je je misschien kunt voorstellen.

Goedkoop is hij niet, die nieuwe iPhone 14 Pro Max. Maar het is dan ook een dijk van een smartphone waar je zeker een paar jaar veel plezier van kunt gaan hebben. En gezien hoe intensief we onze smartphone gebruiken tegenwoordig wil je toch ook gewoon iets goeds hebben waar je van op aan kunt? Vergeet hem als je hem gaat kopen natuurlijk niet goed te beschermen!

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button