Zakelijk

Businesstrends: dé relatiegeschenken voor 2023

De eerste paar weken van het nieuwe jaar liggen alweer achter ons, zo ook de eerste paar weken van dit boekjaar. Elk jaar stellen bedrijven targets en plannen op voor het komende jaar en vaak horen daar het behouden en groeien van zakenrelaties bij. Relatiegeschenken blijven helpen bij het opbouwen van waardevolle zakenrelaties, daarom is het belangrijk dat je bewust bent van de trends op het gebied van deze geschenken. In dit artikel lees je er meer over!

Bedrukking

Geschenken die elk jaar populair blijven zijn relatiegeschenken met bedrukking, deze geschenken zorgen er namelijk voor dat jouw logo in het zicht blijven van jouw relaties. Op die manier blijven ze aan je denken, zullen ze sneller contact opnemen en terugdenken aan het moment waarop ze werden verrast met dit geschenk. Dat verrassingselement, hoe klein dan ook, kan een grote positieve impact hebben op het sentiment dat wordt ervaren bij de gedachte aan jou of je bedrijf.

Seizoensgebonden

Wat steeds vaker wordt gegeven zijn seizoensgebonden relatiegeschenken. In de zomer zie je steeds vaker strandballen, frisbees, stranddoeken en drinkbekers die als relatiegeschenk worden gegeven. In de winter worden mutsen, handschoenen, sjaals en warme chocolademelk pakketten vaker geschonken. Omdat deze in dat seizoen vaak gebruikt worden, zullen ze een direct effect hebben. Afhankelijk van het seizoen en de doelgroep of specifieke relatie kun je kiezen voor iets zeer specifieks of iets wat voor een grote groep mensen geschikt is.

Toepasselijk

Toepasselijk

Een zakenrelatie iets horen zeggen en hierop kunnen reageren met een relatiegeschenk is een zeer persoonlijk en daarom ook loyaliteit vergrotend. Je relatie voelt zich namelijk gehoord, begrepen en belangrijk, waardoor ze dit gevoel ook koppelen aan jou en je bedrijf. Voor klanten die erg sportief zoijn kun je bijvoorbeeld sporttassen met logo aanschaffen. Een leverancier die op het punt staat met zwangerschapsverlof te gaan geef je dan bijvoorbeeld weer een luierpakket met een bedrukt rompertje. 

Groen

Steeds meer mensen worden zich bewust van het milieu en de groene alternatieven voor plastic geschenken. Vandaar dat de interesse in duurzame relatiegeschenken ook groeit. Van waterflessen gemaakt van gerecycled plastic tot pennen gemaakt van bamboe, er zijn meer dan genoeg groene alternatieven. Ook hierbij is het belangrijk dat je rekening houdt met jouw branche en relaties.

Daden

Zakenrelaties zoals werknemers of leveranciers verrassen met daden kunnen een grote impact hebben. Zo kunnen lunches, een door de zaak vergoedde vrije dag of een vrijdagmiddagborrel meer betekenen dan een fles wijn. Per doelgroep verschilt natuurlijk de daad; leveranciers kun je namelijk lastig een dag vrij geven bijvoorbeeld. Denk daarom goed na over de gewenst impact die je op een bepaalde doelgroep wil maken en organiseer hier een daad of evenement omheen.

Door rekening te houden met deze trends weet jij dat je 2023 goed voorbereid ingaat als ondernemer. Zakenrelaties zul je met deze relatiegeschenken verrassen op een passende, moderne manier.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button