Wonen & Lifestyle

Hoe zorg je voor een stoere look in je interieur?

Je kunt je interieur natuurlijk geheel naar smaak inrichten. Iedereen heeft daarin weer andere voorkeuren! Wil je graag een stoer interieur? Lekker doen, met grove materiaalsoorten en robuuste meubels. In dit artikel delen we inspirerende tips.

Industriële interieurstijl

Dé interieurstijl die past bij een stoere look? Dat is de industriële stijl. Houd deze stijl dan ook aan als uitgangspunt. Er zijn veel industriële items om een plekje te geven in huis. Denk aan een industriele hanglamp, voor boven de eettafel of de zithoek. Zo’n lamp kent een grof en bijzonder design, meestal van donkerkleurig metaal en soms in combinatie met hout. Een echte eyecatcher dus! Meer goede voorbeelden? Ook een leren bank past bij de industriële stijl. Ga tevens voor metalen stoelen, en een grove houten tafel. Verder is het een kwestie van geluk hebben met je woning: een bakstenen of betonnen muur past bijvoorbeeld heel goed bij de stijl, maar dit moet maar net in je huis te vinden zijn. Of kies voor een grotere verbouwing en verwerk dit in je huis.

Grote stoere onderdelen

Je kunt voor stoere details in je interieur kiezen. Maar het maakt natuurlijk wel meer impact als je juist grote stoere onderdelen terug laat komen in de woning! Een ideale manier om dit te realiseren? Pak een groot oppervlak, zoals de muur of vloer, en zorg hier voor een stoere make-over. Een pvc vloer kun je in een heleboel designs kiezen, zoals een rauw beton of een unieke marmer look. Dat biedt veel mogelijkheden. Tegelijkertijd kies je voor een voordelige en onderhoudsvriendelijke vloer: je slaat dus twee vliegen in een klap. Of geef de muur een lik verf: een grijze, donkerblauwe of zwarte muur staat al een stuk robuuster dan de standaard witte muur. Gewoon doen! Mocht het niet bevallen, dan verf je de muur gewoon nog een keer. Bij grote stoere onderdelen denken we ook aan grotere meubels, zoals een bank, kast of eettafel. Als het past in huis, kun je hier zeker mee uitpakken. Let wel dat het niet te krap wordt om je heen: je wilt nog gewoon genoeg beweegruimte hebben in de woning.

Grote stoere onderdelen

Natuurlijke materiaalsoorten

Veel natuurlijke materiaalsoorten kennen een stoere look. Kies voor materialen zoals robuust hout, metaal, leer, zeegras, canvas en touw. Dat valt lekker op. Je geeft hiermee direct karakter aan je woning. Plaats het liefst de verschillende materiaalsoorten door elkaar heen. Zo staat een houten kast prachtig naast een metalen tafel. Op die manier combineer je ook meteen meerdere kleuren, zoals het bruin van het hout en het zwart of grijs van het metaal.

Donkere kleuren

Dat brengt ons op het volgende onderwerp: de kleuren in een stoer interieur. Ga met name voor donkere kleuren, waaronder zwart, grijs, blauw, bruin en groen. Natuurlijk kun je dit combineren met lichte kleuren, om te voorkomen dat je interieur wel heel duister wordt. Wat gezelligheid is er immers ook nog gewoon op z’n plek. En daar dragen de donkere kleuren met een warme toon net zo goed aan bij, zoals bruin en groen. Plaats bijvoorbeeld ook planten in de kamer, voor groene warmte en sfeer. Dit gaat tegelijkertijd weer hand in hand met de bovenstaande tip over natuurlijke materiaalsoorten – met planten haal je immers echt een stukje uit de natuur in huis. En dat is altijd een goed idee.

Met deze tips kun je het stoere interieur van je dromen inrichten! Combineer de verschillende onderdelen tot een fraai geheel. Welke interieuraanpassing ga je als eerst doen?

Share

Gerelateerde artikelen

Back to top button