Gezondheid

Ondersteunende supplementen voor krachtinspanningen

Vergelijk eens een foto van nu met die van een jaar geleden. Zie je dat je spiermassa is toegenomen? Vind je ook niet dat je er nu een stuk gezonder uitziet, maar wil je nog meer? Jij een krachtsport, dat past goed bij elkaar. Continu probeer je je grenzen te verleggen en nog meer te presteren. Daarvoor moet je wel meer krachtsinspanningen verrichten en soms heb je het gevoel dat je grens bereikt is. Om je heen praten je collega-sporters over voedingssupplementen, zoals eiwitshakes en GABA, speciaal voor mensen die echte explosieve kracht moeten leveren. Zou dat ook iets voor jou kunnen zijn?

Wanneer kun je extra voedingssupplementen goed gebruiken?

Iedereen weet inmiddels wel hoe belangrijk gezond en gevarieerd voedsel is. Voor de broodnodige energie eet je elke dag voldoende vetten en vooral koolhydraten. Dan let je er wel op dat je niet te veel binnenkrijgt. Je zit er niet op te wachten dat het wordt omgezet in vetweefsel. Voor je spieropbouw eet je veel eiwitrijk voedsel. Hou dan ook n de gaten of je genoeg mineralen en vitamines in je eten hebt. Alle bouwstenen voor extra prestaties vind je elke dag terug op je bord. Toch is het geen slecht idee om je voeding extra te verrijken met voedingssupplementen. Dit speelt zeker een rol als je wilt herstellen van een zwaar trainingsprogramma of een blessure of ziekte. Ben je bezig met het kweken van extra spiermassa, dan geven voedingssupplementen je een extra steuntje in de rug. We stellen een aantal interessante supplementen aan je voor.

Eiwitshakes

Na een zware wedstrijd of training heeft je lichaam behoefte aan herstel. Ook al heb je geen spierpijn, je mag er vanuit gaan dat je spieren microbeschadigingen hebben opgelopen. Ook wil je je spieren aansporen nog meer spierweefsel te genereren. Door na je training een eiwitshake te drinken, krijgt je lichaam die bouwstoffen binnen die op dat moment het meest nodig zijn. Eiwitshakes zijn verantwoord, gezond en smaken bovendien uitstekend.

GABA

GABA

GABA is een afkorting die staat voor gamma-aminoboterzuur. GABA is een aminozuur, maar niet een van de twintig die je lichaam gebruikt om eiwitten mee te maken. GABA komt in je lichaam op natuurlijke wijze voor. Je lichaam maakt GABA vooral uit het aminozuur glutamine. Als je te weinig glutamine eet, zal je lichaam ook onvoldoende GABA kunnen maken. Wat doet GABA? Het is een belangrijke neurotransmitter en zorgt onder meer voor een gezonde spieropbouw, cruclaal als je echte krachtsinspanningen moet leveren.

Creatine

Creatine is een stof die je eigen lichaam produceert, maar vaak niet in voldoende mate. Daarom is het van belang om ook creatine in je voeding tot je te nemen. Creatine is een product dat je vooral vindt in voedsel van dierlijke oorsprong. Denk aan vlees, vis en zuivelproducten. Eet je hier voldoende van, dan zul je geen extra creatine nodig hebben. Ben je echter veganist of vegetariër, dan is de kans groter dat je te weinig creatine binnenkrijgt. Dan kunnen creatine supplementen je de broodnodige ondersteuning geven. Creatine zorgt voor een goede energiehuishouding en maakt echte krachtexplosies mogelijk.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button