Unit 731 opgeblazen

Unit 731 opgeblazen

Unit 731 opgeblazen

1945 – De geheime divisie van het Japanse leger was actief geweest vanaf 1932. Onder de dekmantel van het bureau van waterzuivering werd onder andere onderzoek gedaan naar biologische wapens en de effecten daarvan op mensen.

Unit 731 opereerde onder de dekmantel van het bureau voor waterzuivering, waardoor de hele operatie onderbroken kon doorgaan. Tijdens de oorlog tussen China en in 1937 kon succesvol getest wapens inzetten en ook tijdens de bleven de Japanners succesvol biologische wapens testen op mensen. Veel van de geproduceerde wapens werd echter nooit gebruikt, de meeste bleken ook niet efficiënt genoeg om in te zetten.

Het complex werd vernietigd toen de Russen op 8 augustus het nabijgelegen gebieden waren binnengevallen. Alle gebouwen werden opgeblazen, documenten verbrand en de overgebleven gevangenen werden geëxecuteerd.

Het lukte echter niet om alle bewijzen te verdoezelen, waardoor de Russen achter de geheime unit van de Japanners kwamen. Belangrijke Japanse kopstukken werden gearresteerd en veroordeeld tot straffen tot 25 jaar.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*