Oorlog

Unit 731 opgeblazen

Unit 731 opgeblazen
Unit 731 opgeblazen

– De geheime divisie van het Japanse leger was actief geweest vanaf 1932. Onder de dekmantel van het bureau van waterzuivering werd onder andere onderzoek gedaan naar biologische wapens en de effecten daarvan op mensen.

Unit 731 opereerde onder de dekmantel van het bureau voor waterzuivering, waardoor de hele onderbroken kon doorgaan. Tijdens de tussen China en Japan in 1937 kon Japan succesvol getest wapens inzetten en ook tijdens de bleven de Japanners succesvol biologische wapens testen op mensen. Veel van de geproduceerde wapens werd echter nooit gebruikt, de meeste bleken ook niet efficiënt genoeg om in te zetten.

Het complex werd vernietigd toen de op het nabijgelegen gebieden waren binnengevallen. Alle gebouwen werden opgeblazen, documenten verbrand en de overgebleven gevangenen werden geëxecuteerd.

Het lukte echter niet om alle bewijzen te verdoezelen, waardoor de Russen achter de geheime unit van de Japanners kwamen. Belangrijke Japanse kopstukken werden en veroordeeld tot straffen tot 25 jaar.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button