Sport

Bep van Klaveren bokst laatste wedstrijd

Bep van Klaveren bokst laatste wedstrijd
Bep van Klaveren bokst laatste wedstrijd

19 maart – De 48-jarige bokser Bep van Klaveren moest vanwege een oogblessure vroegtijdig stoppen. The Dutch Windmill, zoals zijn bijnaam luidde, werd onder meer Olympisch Kampioen in .

Lambertus Steenhorst werd op 1907. Zijn achternaam van Klaveren kreeg hij toen zijn moeder, toen Bep acht jaar was, in het trad. Hij groeide op in het Rotterdamse Crooswijk en kwam al op jonge leeftijd in de boksschool van zijn oom.

Hij besteedde al zijn vrije tijd in de boksschool en op zijn zestiende bokste hij zijn eerste wedstrijd als amateur. Op twintigjarige leeftijd werd van Klaveren voor het eerst Nederland kampioen vlieggewicht, een titel die hij de twee jaar erop prolongeerde.

In 1928 werd hij Olympisch kampioen, waarna Bep besloot om professioneel bokser te worden. Hij vertrok naar Amerika, maar keerde al snel met heimwee terug. Bep van Klaveren vertrok echter opnieuw richting New York om daar een succesvolle profbokser te worden.

In keerde The Dutch Windmill terug uit Amerika en hij wist zelfs nog de finale van het Europees kampioenschap te bereiken. In zijn laatste partij moest hij opgeven in verband met een oogglessure.

Bep van Klaveren bokste 102 wedstrijden, waarvan hij er 77 won en 18 verloor. Zeven partijen bleven onbeslist.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button