Zakelijk

3 tips om casual chic gekleed naar kantoor te gaan

Als je op kantoor werkt, wil je natuurlijk wel netjes gekleed naar je werk komen. Maar op kantoor hoef je gelukkig niet zo stijf gekleed gaan als wanneer je naar een klant zou moeten. Voor op kantoor is het ideaal om casual chic gekleed te gaan. Je ziet er dan netjes uit, maar niet te stijf. Casual chic is een kledingstijl welke je overal naartoe kunt dragen: thuis, naar kantoor, naar een feestje, et cetera. Er zijn een aantal basis items die je nodig hebt om jouw casual chique look te creëren, maar als je die hebt kun je in een mum van tijd een geschikte look creëren. Hieronder in het artikel ga ik je 3 tips geven.

Zorg voor goede basics in je kast

Basics zijn de letterlijk de basis van je outfit. Als je begint met de basics, kun je daaraan een kekke item toevoegen zonder dat het pipo gehalte hoog wordt. Het is daarom belangrijk om in een paar goede, kwalitatieve basics te investeren. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een mooi wit overhemd, een jeans, een colbert, een t-shirt, een pantalon en een polo shirt. Goede basics zijn vaak te vinden in de kleuren wit, beige, grijs, marineblauw en zwart. Maar ook bruin is populair in het najaar. Deze items zijn de basis van je look en zorgen voor een rustig geheel, waarmee je goed voor de dag kunt komen. Een polo shirt heb je in twee varianten, namelijk met korte mouw en met lange mouw. De polo met lange mouw kun je dragen op dagen dat het wat kouder is, of je kunt een colbert dragen over een polo met korte mouw.

Hoe combineer je een outfit om het casual chic te maken?

Hoe combineer je een outfit om het casual chic te maken

Om een outfit casual chic te maken, kun je iets nets met iets basics combineren. Je moet hierbij denken aan een net overhemd of nette blouse op een spijkerbroek. Dit staat heel erg mooi en chic, maar niet zo stijf als wanneer je ook nog een nette pantalon onder je blouse zou dragen. Je kunt dit natuurlijk ook omdraaien door van onder netjes gekleed te gaan met een pantalon en daar bovenop een basic shirt met korte of lange mouw te dragen. Dit is ook een casual chique outfit, maar het contrast ziet er weer heel anders uit dan wanneer je een spijkerbroek aan hebt. Je kunt op deze manier dus echt gaan spelen met je outfits en door te combineren heb je helemaal niet zoveel kledingstukken nodig. Goed mixen en matchen is het toverwoord.

Dit heb je nog nodig

Je kunt je casual chique outfit afmaken door er loafers onder te dragen of een wat nettere sneaker. Ga je kast door en kijk of je voldoende basics hebt om meerdere setjes te maken, zodat je genoeg kunt afwisselen naar kantoor en naar privéaangelegenheden. En leuke accessoires doen wonderen. Denk aan een leuke cap, horloge, das of happy socks.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button