Wonen & Lifestyle

4 redenen waarom je een tuinfeest moet geven

Evenementen worden afgelast en de laatste keer dat je op een festival bent geweest kan je je misschien niet meer herinneren. Des te meer reden om zelf een feest te organiseren. De tuin is daar de perfecte locatie voor. Het biedt de ruimte om een groep mensen uit te nodigen en hierbij kun je voldoende afstand houden. Bovendien biedt het meer mogelijkheden dan een feest in een binnenruimte. Heb jij al een leuk idee in gedachten, maar twijfel je of je tuin een goede locatie is? Wij geven je 4 redenen waarom je binnenkort uitnodigingen moet vesturen voor een tuinfeest.

1. Makkelijke feestlocatie

Jij hebt geen last meer van het regelen van vervoer en het gesleep van benodigdheden, want je woont op je feestlocatie! Als je een grote tuin hebt, is de ruimte ook makkelijk in te delen. Je kunt een stuk reserveren als zitgedeelte, een dansgedeelte vrijmaken en een ruimte vrijmaken voor de catering. Daarnaast is het wegens praktische redenen ook een makkelijke locatie. Je hoeft niet de volgende dag niet uitgebreid schoon te maken in huis, omdat jullie grotendeels buiten zijn. Als je het helemaal goed aanpakt, kun je borden, bekers en bestek van papier kopen, zodat je de volgende dag ook geen afwas hebt.

2. Alle seizoenen feest

De natuur heeft in alle seizoenen haar charme. Dat zal waarschijnlijk ook voor jouw tuin gelden. Denk aan de mooie bloemen in de warme maanden en de herfstkleuren in de koudere maanden. De kans op neerslag is helaas in alle seizoenen wel aanwezig, maar dat hoeft geen belemmering te vormen voor het feest. Je kunt partytenten kopen om je op elke situatie voor te bereiden. Een partytent is een ideale schuilplek voor de catering of waar mensen kunnen schuilen als het door blijft regenen, maar de sfeer te goed is om met z’n allen naar binnen te gaan.

Alle seizoenen feest

3. Zelf catering verzorgen

Tegenwoordig moet je met veel dieetwensen rekening houden. Mensen kunnen vegetarisch of veganistisch zijn of een allergie hebben. Als je zelf de catering verzorgt, weet je zeker dat je geen klachten krijgt van mensen die niet kunnen genieten van het eten. Als je het leuk vindt, kun je ervoor kiezen om zelf de keuken in te duiken. Het blijft leuk om complimenten te krijgen over je kookkunsten! Je kunt er ook een Amerikaans tuinfeest ervan maken en de feestgangers vragen zelf wat mee te nemen.

4. Gezellige aankleding

Feesten en evenementen op buitenlocaties worden steeds populairder, omdat er buiten andere soort aankleding mogelijk is dan binnen. Een groot voorbeeld is het maken van vuur. Je kunt een grote vuurschaal aanschaffen, de barbecue aanzetten of een vuurkorf neerzetten. Het is niet alleen leuk om naar te kijken, maar geeft ook warmte. Daarnaast kun je lampjes hangen door de tuin heen. Dit geeft een romantische en gezellige sfeer, waardoor het feest ook knusser wordt. Met dekens en plaids creëer je gezellige zithoeken en zorg je er ook voor dat mensen het niet koud krijgen.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button