Sport

Meer bewegen dit jaar? 3 tips om thuis aan je beweging te komen

Heb jij als goed voornemen voor 2022 om meer te gaan bewegen? Vaak sneuvelen dit soort goede voornemens al halverwege januari. Een belangrijke factor daarin is het feit dat je het huis uit moet om te gaan sporten. Haal je je sportfaciliteiten in huis, dan kun je sporten wanneer je maar wilt en is die drempel opeens een stuk lager. We geven drie tips voor hoe je thuis aan je beweging kunt komen.

Bokszak

Je kent ze vast wel, van die hangende bokszakken waarop je je helemaal kunt uitleven. Intensief in de weer gaan met een bokszak is een prima manier om aan beweging te komen, omdat het behoorlijk inspannend kan zijn. Daarnaast is een bokszak ook het perfecte object om eventuele frustraties op te botvieren en kun je zo twee vliegen in één klap slaan: bewegen én je frustraties kwijtraken. Je kunt alle benodigdheden voor het boksen of andere vechtsporten kopen bij Sepai Sports.

Spinning

Spinning

Voor spinning hoef je niet per se naar een sportschool. Je kunt ook investeren in je eigen spinningbike. Nieuw zijn ze behoorlijk duur, maar ze zijn wel degelijk voor aanzienlijk betere prijzen tweedehands te vinden als je eens goed rondkijkt op Marktplaats. YouTube staat vol met spinninglessen die je thuis kunt volgen. Zet je spinningfiets daarom in de buurt van je computer zodat je begeleid en met muziek thuis spinninglessen kunt afwerken. Wil je geen geluidsoverlast veroorzaken door je spinningles? Koop een telefoonhouder die je aan het stuur kunt bevestigen zodat je de les op je telefoon kunt aanzetten en er met oortjes naar kunt luisteren. Tip: leg een handdoek onder de fiets, want als je het goed doet, ga je behoorlijk zweten tijdens het spinnen.

Steps

Een ander hulpmiddel om thuis aan je beweging te komen, zijn aerobic steps. Dit is een soort van bankje dat je in hoogte kunt verstellen en waarmee je steps workouts kunt doen. Het bankje neemt niet veel plaats in beslag en is makkelijk te verplaatsen, waardoor het ook nooit in de weg hoeft te staan en het gemakkelijk bijvoorbeeld voor je televisie te plaatsen is. Zo kun je je workout doen terwijl je naar je favoriete serie of televisieprogramma kijkt.

Wanneer je investeert in een hulpmiddel zoals deze, kan dat een extra prikkel zijn om niet op te geven. Je hebt er geld aan uitgegeven én het staat (of hangt) in je huis, dus je kunt het ook niet ontlopen.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button