3 tips bij de aanschaf van een stoelfiets
Je hebt het vast wel eens gehoord: veel stilzitten is het ‘nieuwe roken’. Dit wordt gezegd, omdat veel stilzitten veel verschillende negatieve effecten heeft op je gezondheid. Het verhoogt de kans op overgewicht en verhoogt de kans op rugklachten. Ook kan het leiden tot meer viscelaar vet (vet rond de organen), wat de kans op chronische ziektes verhoogd. Naast deze negatieve effecten op de fysieke gezondheid heeft het ook negatieve effecten op de mentale gezondheid. Zo kan het zorgen voor een verminderde concentratie en meer stress. Helaas leven we in een maatschappij waarbij we veel achter de laptop moeten werken, waardoor we veel stilzitten bijna niet kunnen vermijden. Hiervoor is een goede oplossing, namelijk de stoelfiets. Met de stoelfiets kan je ook achter je bureau blijven bewegen. Bij de aanschaf van een stoelfiets moet jij aan een aantal dingen denken. Lees hier 3 tips voor de aanschaf van een stoelfiets.
Tip 1: Neem een verstelbare stoelfiets
Kies een stoelfiets waarbij je de zwaarte kunt aanpassen. Zo kan jij conditie opbouwen op de fiets. Als je slechts op een zwaarte kunt fietsen zal dit al snel geen uitdaging meer zijn. Als de zwaarte van de fiets te zwaar is kan dit ook erg vervelend zijn, omdat jij je dan onder andere niet meer goed kunt concentreren op het werk.
Tip 2: Neem een compacte stoelfiets
Een compacte stoelfiets kan jij makkelijk meenemen als jij weer op kantoor moet werken. De beste stoelfiets is de Tunturi Cardio Fit M30 Minibike. Deze stoelfiets kan jij ook gebruiken voor je armen. Hierdoor kan je afwisselend werken aan jouw conditie. Je kunt bijvoorbeeld tijdens een vergadering de stoelfiets gebruiken voor je armen. Check ook het gewicht en de afmetingen van de stoelfiets voordat je het aanschaft. Op basis hiervan kan jij bepalen of het makkelijk te vervoeren is.
Tip 3: Kies een stevig model
Het is niet comfortabel fietsen als je erg voorzichtig moet zijn, omdat de stoelfiets niet stevig is. Kies er liever voor om wat meer te investeren voor een stevige stoelfiets, dan dat je voor een goedkopere versie gaat die van minder kwaliteit is. Dit zou jij waarschijnlijk ook doen bij een normale fiets.
Wil jij meer weten over hoe jij jouw conditie moet opbouwen of wil je leren hoe jij gemotiveerd kunt blijven om te bewegen? Lees je dan in via een fitness blog.