Zakelijk

Auto nodig voor korte periode? Overweeg zakelijke shortlease!

Heb je voor een relatief korte periode een (extra) auto nodig voor je bedrijf? Dan is kopen niet echt een optie, aangezien het waardeverlies dat bij het in gebruik nemen van een auto optreedt financieel ongunstig is. Een auto huren kan, maar dat is behoorlijk duur. Bovendien moet je er een extra verzekering bij kopen om goed verzekerd te zijn. Leasen gaat doorgaans om meerjarige contracten, dus dat is ook niet handig… tenzij je kiest voor shortlease! We bespreken waarom een short lease auto de ideale oplossing is.

Op korte termijn lease beëindigen

Een auto leasen voor een maand of enkele maanden is mogelijk met shortlease. Zo beschik je op korte termijn over de gewenste auto zonder vast te zitten aan een langdurig leasecontract dat enkel met een hoge boete verbroken kan worden. Zo wordt je leaseauto geen financiële strop op je nek. Wanneer je inkomsten tegenvallen, kun je ook weer op korte termijn van de kosten van je zakelijke shortlease auto af. Dat is ook prettig wanneer je overweegt om een zakelijke lening af te sluiten en niet wilt dat je leasecontract die lening in de weg zit.

Zelfde voordelen als bij traditioneel leasen

Krijg je bij shortlease dan wel dezelfde voordelen als bij het traditionele zakelijke leasen? Jazeker! Ook bij shortlease zakelijk betaal je maandelijks een bedrag waar alles op de brandstof na bij inbegrepen is. Dat betekent dat je ontzorgd wordt voor zaken als onderhoud, reparaties, verzekering, pechhulp en motorrijtuigenbelasting. Dat betekent dat je je eigenlijk nergens druk over hoeft te maken. Raakt je shortlease auto betrokken bij een ongeluk, dan wordt er snel voor vervangend vervoer gezorgd. Zo ben je verzekerd van vervoer gedurende de periode dat jij dat nodig hebt voor je bedrijf.

Zelfde voordelen als bij traditioneel leasen

Altijd rijden in een jonge auto

Zet je shortlease zakelijk in, dan kun je op deze manier zorgen voor een flexibel wagenpark voor je bedrijf. Zo voorkom je dat je betaalt voor een auto die ongebruikt voor de deur staat. Ook stelt shortlease je in staat om altijd in ‘jonge’ auto’s te rijden. Het betreft doorgaans auto’s van 6 maanden tot maximaal 2 jaar oud. Dat komt de professionele én succesvolle uitstraling van je bedrijf ten goede, zeker wanneer je klanten gaat opzoeken.

Om bovenstaande redenen is shortlease de ideale optie wanneer je voor je bedrijf op korte termijn voor een korte periode auto nodig hebt. Het biedt de flexibiliteit die je nodig hebt, en je wordt volledig ontzorgd door de leasemaatschappij.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button