Sport

Benjamin Stewart Parsons overleden aan longkanker

Benjamin Stewart Parsons overleden aan longkanker
Benjamin Stewart Parsons aan longkanker

– De Amerikaanse autocoureur Benjamin Stewart Parsons behaalde in zijn carrière vele overwinningen in de Amerikaanse racesport. Hij overleed aan de gevolgen van longkanker in zijn woonplaats Charlotte.

Benjamin Stewart Parsons werd op in Wilkes County. Hij kwam in de racewereld terecht in toen hij begon als stock-carracer. Hij won na vier jaar twee keer achter elkaar het ARCA kampioenschap en vanaf 1970 kwam hij fulltime terecht in de NASCAR Grand National Series.

“Benny” Parsons behaalde zijn eerste overwinning in South Boston in , waarna hij bijna jaarlijks een race op zijn naam kon schrijven, waaronder de prestigieuze Daytona 500, die hij won in een Chevrolet nadat hij vanaf de 32e plaats was vertrokken.

In totaal reed Parsons maar liefst 526 races in de Nascar en won daar 21 van. In beeindigde Parsons op 47-jarige leeftijd zijn carriere als autocoureur en ging verder als sportanalist bij diverse televisiezenders. In 1996 werd Benjamin Stewart Parsons erelid van de International Motorsports Hall of Fame.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button