Sport

Keeper Robert Enke pleegt zelfmoord

Keeper Robert Enke pleegt zelfmoord
Keeper Robert Enke pleegt zelfmoord

10 november 2009 – De Duitse keeper Robert Enke overleed na overreden te zijn door een trein in Neustadt am Rübenberge. Na zijn dood bleek dat hij al jaren aan depressies leed en dat hij zelf een einde aan zijn leven had gemaakt.

Robert Enke werd geboren in Jena, op 24 augustus 1977 in een echt sporters gezin. Enke was 18 jaar oud toen hij voor Hannover 96 voor het eerst uitkwam in de 2. Bundesliga als keeper. Na degradatie van Borussia Mönchengladbach in 1999 vertrok hij naar Benfica in Portugal, waar hij 77 competitiewedstrijden speelde en aanvoerder werd.

Na FC Barcelona en een aantal fouten kwam Robert Enke terecht bij Fenerbahce. Hier werd hij na een blunderende wedstrijd bekogeld met flessen en aanstekers. Na mislukte buitenlandervaring kreeg Enke juist in Duitsland weer voet aan de grond en werd hij weer keeper van Hannover 96, en van het Duitse elftal.

Samen met zijn vrouw Teresa, een meerkampster, had Enke een opvang voor zwerfhonden uit Spanje en Portugal en zette hij zich in voor de dierenorganisatie PETA. De dood van Robert Enke kwam voor zijn team en de fans als een enorme schok.

Later verklaarde zijn vrouw dat Robert Enke al sinds 2003 aan depressies leed, maar dat hij dit uit angst voor de invloed dat dit bericht op zijn carrière zou hebben geheim had gehouden.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button