Luchtvaart

Charles Lindbergh overleden

charles lindbergh
Charles Lindbergh overleden

26 augustus 1974 – Charles Lindbergh, de eerste man die solo over de Atlantische Oceaan vloog, overleed op 72-jarige leeftijd op het eiland Maui aan kanker.

Charles Lindbergh werd op 4 februari 1902 in Detroit geboren, hij groeide op in het kleine plaatsje Little Falls en werd opgeleid tot luchtmachtpiloot. Lindbergh werd wereldberoemd toen hij solo over de Atlantische Ocaan vloog. Vervolgens werd hij een belangrijke vertegenwoordiger voor de Amerikaanse luchtvaartontwikkeling. Voor zijn boek ‘The Spirit of St. Louis’, de naam van zijn vliegtuig waarmee hij zijn wereldberoemde vlucht maakte,  ontving hij de Pulitzerprijs.

Lindbergh trouwde met Anne Morrow en samen kregen ze zes kinderen. Hun oudste zoon, Charles Jr., werd in 1932 ontvoerd en vermoord. In de jaren ’30 verhuisde het gezin naar Groot-Brittannië, waar Lindbergh sympathie kreeg voor Adolf Hitler en zijn nazi ideeën. Hierdoor liet president Roosevelt het niet toe om hem op te nemen in het leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Lindbergh werd daarom echter ook benaderd voor het presidentschap, iets waarover Philip Roth in 2004 in ” Het Complot tegen Amerika”  schreef.

Zijn laastet jaren bracht Lindbergh met zijn vrouw door op Hawai, waar hij overleed aan de gevolgen van kanker.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button