Luchtvaart

82 doden na neerstorten toestel AeroMexico

AeroMexico
82 doden na neerstorten toestel AeroMexico

31 augustus 1986 – Na een botsing met een Piper Cherokee sportvliegtuigje stortte de Douglas DC-9 van luchtvaartmaatschappij AeroMexico neer op een huizenblok in Cerritos. Alle inzittenden van beide vliegtuigen en 15 mensen op de grond kwamen om het leven.

AeroMexico vlucht 498 was van Tijuana in Mexico op weg naar Los Angeles en had 58 passagiers en 6 bemanningsleden aan boord. Het vliegtuig was de landing aan het voorbereiden, toen het in botsing kwam met het sportvliegtuigje, waar drie mensen aan boord zaten.

De Piper Cherokee was kort daarvoor opgestegen vanaf Torrance en zou normaal gesproken niet in de aanvliegroute naar LAX, de luchthaven van Los Angeles, terechtgekomen zijn. Vermoedelijk had de piloot een navigatiefout gemaakt.

Na de botsing raakte de Douglas DC-9 de staartvleugel kwijt en was de linkervleugel en cockpit beschadigd. Het toestel was onbestuurbaar en stortte neer op een huizenblok. Het sportvliegtuigje stortte neer in een weiland, waardoor meer slachtoffers voorkomen werd.

Ondanks dat er goed zicht was, hadden de toestellen elkaar niet tijdig gezien. Door deze vliegtuigramp werd het verplicht gesteld om aan boord van elk passagiersvliegtuig het Traffic Collision and Avoidance System in te bouwen.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button