Sport

Roger Lapebie wint Tour de France 1937

Roger Lapebie wint Tour de France 1937
Roger Lapebie wint Tour de France 1937

25 juli 1937 – De Franse wielrenner Roger Lapébie won de Ronde van Frankrijk met veel geluk en tot grote ergernis van de Belgen. Roger Lapébie had ontzettend veel gesjoemeld tijdens bergritten.

De 31e editie van de Tour de France begon op 30 juni in Parijs en eindigde ook weer in de Franse hoofdstad. Er stonden in totaal 98 renners aan de start waarvan een groot gedeelte verdeeld over 9 ploegen, de rest waren individuelen. Er stonden 20 etappes gepland met een totale lengte van 4415 kilometer.

Roger Lapébie deed na een geschil van het jaar ervoor weer mee met de Tour de France en won in totaal drie etappes en ook het eindklassement. Zijn overwinning werd echter door iedereen en vooral door de Belgen bekritiseerd.

Roger Lapébie werd enorm bevooroordeeld door de Tourleiding. Zo werden zomaar de ploegentijdritten afgeschaft. Dit tot ergernis van de Belgen aangezien die hierin erg goed waren. Ook had Roger Lapébie zich tijdens een bergrit aan verschillende auto’s vastgehouden om een enorme achterstand goed te maken. Hier kreeg hij uiteindelijk maar anderhalve minuut tijdstraf voor. Het werd de Belgen allemaal teveel en ze besloten uit de Tour de France van 1937 te stappen.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button