Sport

Miguel Indurain wint Tour de France 1991

Miguel Indurain wint Tour de France 1991
Miguel Indurain wint Tour de France 1991

28 juli 1991 – De Spaanse renner Miguel Indurain wist de Ronde van Frankrijk voor het eerst op zijn naam te schrijven. Miguel Indurain was vooral in de bergen onverlsaanbaar.

De 78e editie van de Tour de France startte op 6 juli in Lyon en eindigde zoals gewoonlijk in Parijs. Er stonden 198 renners verdeeld over 22 ploegen in Lyon klaar om de 22 etappes met een totale lengte van 3914 kilometer te gaan overwinnen.

Vooraf was er niet een uitgesproken favoriet, maar LeMond liet zien zeker nog mee te willen doen en hij werd derde in de Proloog. De Deen Sörensen liet zien dat hij in een supervorm stak en hield de gele trui totdat hij in de vijfde etappe ten val kwam en zijn sleutelbeen brak. Breukink had goede kaarten maar reed zich stuk in de individuele tijdrit, LeMond kwam in het geel.

Door een bacteriële infectie moest de PDM-ploeg, waaronder ook Breukink, opgeven. In de Pyreneeën bleef het aanvankelijk nog rustig. In de Alpen kwam de ware veldslag, LeMond opende met Chiappucci de aanval en slechts enkele rijders, waaronder Miguel Indurain, konden volgen. Uiteindelijk won Indurain de etappe en kwam in het geel. Die gaf hij niet meer uit handen en hij pakte zijn eerste Touroverwinning.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button