Sport

Miguel Indurain wint Tour de France 1994

Miguel Indurain wint Tour de France 1994
Miguel Indurain wint Tour de France 1994

24 juli 1994 – De Spaanse renner Miguel Indurain won voor de vierde maal op rij de Ronde van Frankrijk. Dit lukte mede omdat hij de achtste etappe, een individuele tijdrit, zeer overtuigend won.

De 81e editie van de Tour startte op 2 juli in Rijsel en de finish was wederom in Parijs. Er reden 189 renners mee verdeeld over 21 ploegen, hun stonden 22 etappes te wachten met een totale lengte van 3915,2 kilometer.

Miguel Indurain was wederom de grote favoriet voor het eindklassement, maar de proloog werd verrassend gewonnen door de Engelsman Chris Boardman. In de eerste etappe knalde de Belg Wilfried Nelissen in de eindsprint op een politieagent die een foto wilde maken, hierdoor kwamen de Fransman Laurent Jalabert en de Rus Gontchenkov ook ten val.

Jean-Paul van Poppel was een sprinter die de bolletjestrui mocht aantrekken en daarin ook nog eens een sprint won, dit was nog nooit gebeurd in de Tour.

In de eerste individuele tijdrit zette Indurain zijn grootste concurrenten al op een grote achterstand. Door een inzinking van Rominger greep Indurain de kans om de Tour de France van 1994 definitief op slot te zetten. Hij werd wel tweede in deze rit maar niemand had nog kans bij hem te komen. Hij reed de Tour tactisch uit en werd wederom de terechte winnaar.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button