Joe Frazier overleden

Joe Frazier overleden

overleden

2011 – De bokslegende Joe Frazier overleed op 67-jarige leeftijd in Philadelphia, Amerika. Hij leed sinds september 2011 aan wat hem uiteindelijk één maand later al fataal werd.

Joseph William Frazier werd geboren op 12 januari 1944 in Beaufort, Amerika. Zijn ouders hadden een boerderij waar hij opgroeide. Hij keek graag naar het , van legendes als Sugar Ray Robinson, Rocky Marciano, Willie Pep, en Rocky Graziano, op tv. Op een dag zei zijn oom de magische woorden: "That boy there…that boy is gonna be another Joe Louis" Dit maakte zo’n indruk op Joe Frazier dat hij daadwerkelijk begon met .

In zijn amateur periode won hij drie maal de Middle Atlantic Golden Gloves. In 1064 won hij de Olympische Medaille en dat was de start van zijn prof carriere. Op 16 februari 1970 vocht hij tegen Jimmy Ellis en won hij de wereldtitel voor zwaargewichten in Madison Square garden. Hierna behield hij zijn titel tegen Bob Foster.

Maar op 8 maart 1971 moest hij tegen grootheid Muhammad Ali en dit werd the Fight of the Century genoemd. Uiteindelijk won hij op punten over 15 rondes. Op 22 januari 1973 verloor hij uiteindelijk zijn wereldtitel aan George Foreman.

In 1981 maakte hij nog een comeback maar dat werd geen succes, hij ging zich later met coachen bezig houden en zette zich in voor jonge boksers. Eind september 2011 werd bij Joe Frazier leverkanker geconstateerd en een maand later overleed hij.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*