Politiek

Europese vlag geaccepteerd

Europese vlag geaccepteerd
Europese vlag geaccepteerd

26 mei 1986 – Het ontwerp voor een Europese vlag werd definitief goedgekeurd. De vlag diende als symbool voor de eenheid van Europa. Het ontwerp stamde al uit 1955.

De Duitser Arsene Heitz ontwierp de Europese vlag voor de Raad van Europa, die in 1949 was opgericht. In 1951 werd het verdrag van Parijs ondertekend en op 25 maart 1957 ondertekenden België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg en Nederland de verdragen van Rome, waarmee een nauwere samenwerking tussen de landen beklonken werd. Tussen 1957 en 1986 werden er nog eens zes landen een de Europese Unie toegevoegd.

De Europese vlag is blauw en bevat twaalf gouden sterren. Men koos voor twaalf sterren omdat er op dat moment twaalf landen deel uitmaakte van de Europese Unie. Voorstellen met 15, 14 en 13 sterren werden allen om verschillende redenen niet goedgekeurd.

Twaalf staat ook voor perfectie en eenheid en twaalf staat voor het aantal maanden in een jaar en de uren op een klok. De twaalf sterren van de Europese vlag staan op de positie van de uren van een klok, met één punt omhoog en twee naar beneden.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button