Dan Wheldon overleden na crash IndyCar

– De Britse Dan Wheldon was betrokken bij een massale crash in de IndyCar Series waar 15 auto’s op elkaar botsten. Deze botsing werd hem uiteindelijk fataal.

Dan Wheldon werd geboren op 22 juni 1978 in Emberton, Engeland. Hij begon op vierjarige leeftijd al met karten, waar hij de fijne kneepjes van het racen leerde. In 1999 verhuisde hij naar Amerika om verder te gaan met racen en zijn carriere uit te bouwen. 

Hij reed in Amerika onder ander in de Formula Ford, Atlantic Championship en de Indy Lights. Hierna maakte hij de overstap naar de IndyCar Series. Hij maakte zijn grote succes door in 2005 toen hij maar liefst 6 races won waaronder de beroemde Indianapolis 500. Ook in 2011 had hij nog een groot succes, hij won de Indianapolis 500 voor de tweede maal.

Tijdens de race in Las Vegas raakte een auto door een kleine tik in een slip waardoor 15 auto’s erachter er op knalden, waaronder Dan Wheldon zijn auto. Zijn auto werd gelanceerd en kwam in de hekken terecht. Hij werd direct naar een ziekenhuis gevlogen maar overleed 2 uur later als nog aan zijn verwondingen. De race werd afgeblazen en er werden 5 symbolische rondes gereden om Dan Wheldon te eren. Hij werd 33 jaar oud.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*