Manfred von Richthoven neergeschoten

1918 – De Rode Baron werd tijdens een achtervolging op de Canadese Wilfrid May boven het Franse vasteland in zijn hart getroffen door een mitrailleur vanaf de grond. Het betekende het einde van de beroemde gevechtspiloot.

Manfred von Richthoven was de bekendste gevechtspiloot van de . Hij schoot tijdens deze oorlog 80 vijandelijke toestellen neer, een aantal dat geen andere gevechtspiloot kon benaderen.

Hij werd op 2 mei 1892 geboren en had al op jonge leeftijd ervaring opgedaan met jagen en vliegen. In 1911 ging hij in dienst en in 1915 ging hij aan de slag bij de Duitse luchtmacht. Na een korte periode in Rusland werd hij aan het werk gezet in het Franse luchtruim.

Al snel maakte von Richthoven furore als gevechtspiloot en al snel kreeg hij het bevel over zijn eigen eskader; Richthofens Flying Circus, bestaande uit de elite van Duitse piloten. Met opvallende toestellen werden de vijanden neergehaald, zonder een kans op ontsnappen te krijgen.  

Hij verdiende een groot aantal zeer hoge onderscheidingen.

Een dag nadat hij zijn tachtigste slachtoffer had gemaakt, werd hij zelf neergeschoten. Zijn rode Albatros D.V. stortte neer. Von Richthoven kreeg een eervolle begrafenis.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*