Benito Mussolini vermoord

– De Italiaanse werd, vermomd als Duitser, aangehouden en enkele uren later om het leven gebracht. Vervolgens werd zijn lichaam in Milaan aan het publiek getoond.

Mussolini was tussen 1922 en 1943 de leider van Italië. Hij leidde het land als een fascistische dictator. Onder zijn bewind werd onder andere het Verdrag van Lateranen gesloten en werden Albanië en Ethiopië veroverd. Hij sloot zich tevens aan bij Adolf Hitler.

In 1943 werd Mussolini ten val gebracht door zijn eigen regering en vervolgens gearresteerd. Enkele maanden later werd hij echter bevrijd door de Duitsers en eiste Hitler dat hij zijn macht in Italië terug zou krijgen. Dit lukte maar zeer beperkt.

Tegen het einde van de verloor Italië steeds meer terrein aan de Geallieerden. De Duitsers hadden zich inmiddels uit Italië teruggetrokken en Mussolini kreeg geen steun meer onder zijn aanhangers om te blijven strijden.

Benito Mussolini besloot om richting Zwitserland te vluchten en sloot zich, gekleed als een Duits militair, aan bij een SS-kolonne. Deze werd echter aangehouden en de dictator werd herkend. Samen met zijn vriendin werd hij opgepakt en enkele uren later neergeschoten.

Op een plein in Milaan werd Mussolini ondersteboven opgehangen en getoond aan het publiek. Vervolgens werd hij in Milaan begraven.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Reacties

  1. Wel jammer dat ze ook zijn vrouw hebben opgehangen ondersteboven..

Laat wat van je horen

*