Entertainment

Les Paul overleden

Les Paul Overleden

1 – De Amerikaanse en gitaarbouwer Les Paul overleed op 94-jarige leeftijd in White Plains. Hij stond vooral bekend als pionier van de bouw van de elektrische gitaar.

Les Paul, Lester William Polsfuss, werd op 9 juni 1915 in Waukesha, Amerika. Zijn ouders waren van Duitse komaf en scheidden al vroeg van elkaar. Hierop besloot hij al snel zijn artiesten naam Les Paul te gaan gebruiken in plaats van zijn eigen naam. Hij gebruikte ook wel eens de naam Red Hot Red en Rhubarb Red.

Les Paul begon op zijn 8e al met muziek maken maar wilde een instrument spelen waar hij ook nog bij kon zingen en naar het publiek kon kijken, vandaar de gitaar.

Hij nam zijn gitaarpartij op en liet het vervolgens twee keer sneller afspelen wat een bijzonder ijl hoog-tingelend geluid gaf. Hij was een periode getrouwd met Mary Ford en kreeg enkele hits met haar. Hij kwam met gitaarbouwer Gibson in aanraking en de naam Les Paul werd gebruikt als marketing waardoor vele gitaren van Gibson, Les Paul Gibson genoemd werden.

Tot enkele weken voor zijn dood speelde hij nog in de Iridium Night Club, hij stierf uiteindelijk aan de gevolgen van een .

Share

Gerelateerde artikelen

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button