Johnny Cash overleden

Johnny Cash overleden

overleden

2003 – De Amerikaanse countryzanger Johnny Cash overleed op 71-jarige leeftijd in zijn woonplaats Nashville in de staat Tennessee nadat hij al een tijd lang ziek was geweest.

Johnny Cash werd geboren op 26 januari 1932 in Nashville, Tennessee. Hij kwam uit een arm gezin en leerde zingen van zijn moeder die altijd zong tijdens haar werk waar Johnny ook bij was.

Al vanaf zijn 10e schreef Johnny Cash nummers en nadat hij enkele audities had gedaan bij Sun Records kreeg hij de kans en bracht hij zijn eerste single uit Hey Porter, dit werd meteen een hit. In de jaren ’50 kreeg hij al veel drank en drugs problemen en dit zou uiteindelijk mede de oorzaak zijn van zijn diabetes.

In de jaren ’60 maakte hij meer de 200 tours per jaar en dit werd hem uiteindelijk te veel en Cash stortte in en raakte verslaafd aan de amfetamine. Uiteindelijk kwam hij er na een lange periode weer bovenop dankzij zijn laatste vrouw June Carter. Hij had tijdens zijn ziekte periode zijn vrouw Vivian Liberto voor June verlaten.

Maar zijn gezondheid was er niet beter op geworden, uiteindelijk werden ademhalingsstoornissen hem fataal.
Johnny Cash stond er om bekend dat hij eigenlijk altijd een zwart pak aan had en dit "kleurde" dan ook mooi met zijn donkere baritonstem.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*