EntertainmentReizen

4 redenen om voor de motor te kiezen in plaats van de auto

Zit jij elke dag alleen in de auto op weg naar het werk? Dan kun je eigenlijk net zo goed op de motor naar het werk gaan, als je daarvoor je motorrijbewijs hebt of haalt natuurlijk. We geven ter aanmoediging vier goede redenen om voor de motor te kiezen in plaats van de auto. Interesse in een overstap naar de motor? Je vindt alle benodigde motoraccessoires en motorkleding op ChromeBurner.

Motorrijden is stukken goedkoper

Het enige wat de auto qua kosten voor heeft op de motor, is dat je er geen beschermende kleding voor hoeft te kopen. Verder is vanuit kostenoogpuntveel in het voordeel van de motorrijder. Het voertuig zelf is aanmerkelijk goedkoper dan een auto uit een vergelijkbaar segment. Een motorverzekering kost doorgaans maar een paar euro per maand en de wegenbelasting is niet veel duurder dan dat. Ook als je de motor een tijdje laat staan ben je er dus weinig aan kwijt.

Inhalen in de file

Als je wel eens in de auto in de file hebt gestaan, zul je vast ook wel eens ingehaald zijn door een motorrijder die zich tussen de auto’s door naar voren beweegt. Hoewel het niet bij wet geregeld is dat dit mag, is er wel sprake van een gedragscode: als de motorrijder de ruimte tussen de meest linkse banen gebruikt, richting aangeeft wanneer hij weer invoegt en niet meer dan 10 km/u harder rijdt dan de auto’s, zal hij niet tegen een bekeuring aanlopen. Met andere woorden: als je het netjes doet, mag je als motorrijder ‘gewoon’ de file inhalen!

Meer beleving

Motorrijden geeft veel meer een kick dan autorijden. Je voelt de snelheid veel meer, je bent wendbaarder en het is iedere keer weer anders waar autorijden in het normale verkeer niet bijzonder verheffend is. Een deel van de kick zit er natuurlijk ook in dat je meer risico loopt op de motor dan in de auto, maar verantwoord rijden en jezelf goed beschermen is je eigen verantwoordelijkheid.

Redenen om voor de motor te kiezen in plaats van de auto

Eén grote familie

Weinig automobilisten houden nieuwe vriendschappen aan het feit dat ze in die auto rijden, of het moet een oldtimer zijn. Motorrijders zijn daarentegen veel meer een grote familie met een gedeelde passie die ze verbindt. Motorrijders begroeten elkaar over het algemeen, zoeken elkaar en lachen elkaar toe. In je motorpak is de kans zeker aanwezig dat je met andere motorrijders in gesprek komt, bijvoorbeeld bij het tankstation. Plus je kunt een leuke club van mensen om je heen te verzamelen om op mooie, vrije dag gezamenlijk te gaan toeren. Dat is een stuk minder gezellig als je allemaal in een auto zit.

Vier uitstekende reden om voor de motor te kiezen in plaats van de auto. De vijfde is natuurlijk dat je op de motor een stoer motorpak aan mag!

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button