Entertainment

Jorge Luis Borges overleden

Jorge Luis Borges overleden
Jorge Luis Borges overleden

1 1986 – De wereldberoemde en schrijver Jorge Luis Borges overleed in Genève op 86-jarige leeftijd. Bijna al zijn werk werd ook vertaald in het Nederlands.

Jorge Luis Borges werd geboren op 2 1899 in Buenos Aires, Argentinië. Hij kwam uit een welgestelde familie. Toen hij 7 jaar oud was vertelde hij zijn dat hij schrijver wilde worden. In vertrok het hele gezin naar Europa en in keerde het gezin weer terug. Pas op dat moment kreeg Borges aanzien als schrijver.

In kwam Borges ten val, stootte hij zijn hoofd waardoor hij langzamerhand blind werd. In , Na de val van Peron, werd Borges hoofd van de Nationale Bibliotheek, een jaar later professor in de Literatuur aan de Universiteit van Buenos Aires en voorzitter van de Argentijnse schrijversbond.

In de jaren ’70 en ’80 kreeg hij echte wereldroem en dit werd onder andere bekroond met de Jerusalem Prize for the Freedom of the Individual in Society en vele eredoctoraten. De Nobelprijs voor de literatuur kreeg hij echter nooit.

Jorge Luis Borges schreef in zijn hele leven niet één roman. Hij werd met name bekend van zijn fantastische verhalen zoals: Wereldschandkroniek, De tuin met zich splitsende paden, Fantastische Verhalen en De Aleph.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button