Zakelijk

Kom professioneel over met behulp van deze mogelijkheden

Als vertegenwoordiger van een bedrijf wil je uiteraard dat je na een bezoek aan een potentiële of bestaande klant, of na een dag op de beurs, een professionele indruk achterlaat. Dit wordt al vaak gedaan door aan te tonen wat het ene bedrijf kan betekenen voor het andere bedrijf in de vorm van expertise. Een vertegenwoordiger probeert op deze manier een nieuwe klant binnen te halen, of de afname van een bestaande klant te vergroten. In dit artikel lees je hoe je nog professioneler over kan komen, met behulp van een aantal gemakkelijke methodes.

Jouw kansen op een beurs of evenement vergroten

Nu COVID-19 zich al meer op de achtergrond bevindt, openen steeds meer beurzen en evenementen hun deuren. Bedrijven kunnen op deze manier via de beurs of het evenementen hun verhaal doen, wat zij doen en met welke expertise zij problemen kunnen oplossen. Hiervoor krijgen bedrijven vaak een stand aangewezen, die zij vervolgens geheel tot eigen stijl omvormen. Als vertegenwoordiger wil je uiteraard dat jouw stand professionaliteit uitstraalt en opvalt. Dit kan al door simpele toepassingen, zoals de juiste verlichting, een hapje en drankje en een herkenbare beursthema. Vooral de laatste is belangrijk, omdat op deze manier de stand direct opvalt. Door met de stand de hoogte in te gaan, spandoek bedrukken met eigen logo en boodschap en door een videowall te gebruiken, wordt er al veel aandacht getrokken op het evenement. Zo wordt er voorkomen dat men wegloopt bij jouw stand om vervolgens naar de concurrent te gaan. Belangrijk is dat de social media wordt gekoppeld aan het evenement, zo kunnen bezoekers jouw bedrijf online blijven volgen.

Contact warm houden na een bezoek

Contact warm houden na een bezoek

Wanneer je als vertegenwoordiger een bezoek hebt gebracht aan een nieuwe klant, is het belangrijk om het contact warm te houden. Dit kan je doen door het aanbieden van visitekaartjes nadat het gesprek is afgerond. Op deze manier heeft jouw potentiële nieuwe klant in een klap al jouw bedrijfsinformatie en voor vragen gerelateerd aan het gesprek, kan de klant contact opnemen met jou als vertegenwoordiger. Zo wordt er op een professionele manier gehandeld met de nieuwe potentiële klant en wordt het contact tegelijkertijd warm gehouden. Dit vergroot immers de kans dat potentiële klanten daadwerkelijk klant zullen worden van het bedrijf. 

Met behulp van deze methodes kan je zowel op een beurs of evenement en na een zakelijk gesprek professioneler overkomen en daarnaast het contact warmhouden.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button