Tech

Dit zijn onze favoriete PS5 spellen van dit moment

Met elke nieuwe versie van de Playstation kom je steeds nieuw ontwikkelde software tegen. Daarbij wil je op zoek naar een spel met een thema dat je ligt. Voor een nieuwe speler kan het lastig zijn om het juiste spel te kiezen. Wij hebben daarom het nodige onderzoek voor je gedaan en onderstaande top 10 voor je opgesteld.

1. Hitman 3

Bij dit spel ga je aan de slag als huurmoordenaar, in het bijzonder Agent 47. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een opvolger van Hitman 1 en Hitman 2. Daarbij weet de producent elke keer te innoveren en verbeteringen door te voeren.

2. The Nioh Collection

The Nioh Collection bestaat (vooralsnog) uit een tweetal verschillende spellen, Nioh en Nioh 2. Het thema is Japan en je gaat een soort samoerai gevecht aan. Dit spel kenmerkt zich doordat je wel wat doorzettingsvermogen nodig hebt en een hoog niveau aan moet kunnen. Het is daarom niet direct de beste software voor een beginner. Wel is dit spel van uitstekende kwaliteit en kan het snel laden.

3. Returnal

Het idee van dit spel is dat de hoofdpersoon, Selene, belandt op een vreemde planeet. Daar moet ze strijden tegen een vreemd wezen en dat gevecht voer je als het ware steeds weer opnieuw. Daarbij is het doel dus om zo lang mogelijk te overleven. Gelukkig heb je daarbij de beschikking over de nodige wapens en andere gereedschappen. Het spel is dermate verslavend dat je steeds opnieuw zult willen beginnen.

4. Resident Evil Village

Dit spelletje speelt zich af in een eng dorpje in Oost-Europa. Ethan Winters speelt de hoofdrol en hij is op pad om zijn dochter te gaan redden. Het dorpje komt gelijk al vreemd over, waarbij Ethan direct wordt aangevallen door een aantal weerwolven. Deze aanvallen komen vervolgens in een snel tempo achter elkaar. Uiteindelijk komt de hoofdrolspeler in een Victoriaans kasteel terecht, waar een vampier en haar dochters de dienst uitmaken en dit spel tot het hoogtepunt komt.

5. It Takes Two

Zoals de naam van dit spel al doet vermoeden, moet je met minimaal twee spelers spelen. Dit spel doet enigszins denken aan sitcom. Zo draait het allemaal om het stel Cody en May, die doorlopend ruzie met elkaar maken. Hun dochter verandert hun in een aantal kleine poppetjes die door het huis trekken en zo hun probleem moeten oplossen. Een spel waar je spontaan vrolijk van wordt, dus.

De top 10 PS5 games

6. Sackboy: A Big Adventure

Het schattige popje dat de hoofdrol speelt in dit spel herken je uit de LittleBigPlanet spellen. Sackboy strijdt in dit spel tegen de slechterik Vex, die de wereld over wil nemen. Het is een 3D spel dat je doorlopend bezighoudt. Dat heeft vooral te maken met de vele uitdagingen en diverse levels. Zo begeef je je in de bergen, maar duik je ook de jungle in en bezoek je moderne steden. Zorg dat je tijdens het spelen zo veel mogelijk objecten verzamelt!

7. Astro’s Playroom

Bij dit spel ga je op pad met een schattige robot. Eigenlijk is dit spel gewoon een samenvatting van tien jaar Playstation, waarbij de controller reageert met trillingen. Het spel is vooral gewoon lief en leuk en staat garant voor een hoop vrolijkheid. Tenslotte is het goede nieuws dat dit spel gratis geïnstalleerd staat op de Playstation 5.

8. Immortals Fenyx Rising

Was jij fan van Assassin’s Creed? Dan is dit spel ongetwijfeld ook een goede keuze voor jou. In dit spel herken je ook elementen terug van Zelda: Breath of the Wild. Ga daarom vandaag nog op avontuur, met dit spel met prachtige graphics, dat je in ieder geval een keer uitgeprobeerd wilt hebben.

9. DiRT 5

Als je op zoek bent naar ruig en een spel dat leuk is voor zowel jong als oud dan is DiRT 5 een leuke optie. Je gaat off-road racen en kunt daarbij kiezen uit een aantal verschillende auto’s. Daarnaast heb je de optie om op verschillende ondergronden en in diverse omgevingen te rijden. Wat dacht je bijvoorbeeld van ijs of modder? Verder kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om te racen door New York of juist om de natuur op te zoeken in Noorwegen.

10. Demon’s Souls

Zodra je met dit spel start word je overspoeld door prachtige beelden. Op dit spel is eigenlijk niets negatiefs aan te merken. Daarmee mag deze met recht onze top 10 afsluiten.

Hoe kies je het beste PS5 spel?

Er zijn een aantal aspecten die je zeker in aanmerking wilt nemen bij het kiezen van het juiste PS5 spel. We zetten een aantal criteria op een rij:

  1. Allereerst wil je je bedenken wat jij een vermakelijk thema vindt. De kans is dan groter dat je bij een bepaald spel blijft hangen.
  2. Daarnaast kan het zijn dat jij de voorkeur hebt voor software van een specifiek merk. Het goede nieuws is daarbij dat er tientallen producenten op de markt zijn die goede spellen op de markt brengen. De meeste bedrijven doen dit echt uit een passie en werken de games tot in detail goed uit.
  3. Tenslotte wil je letten op de algehele kwaliteit van het spel. Je wilt een spel dat snel kan laden en dat mooie graphics heeft. Gelukkig is er door het gebruik van moderne technieken steeds meer mogelijk, waardoor je op dit gebied weinig concessies hoeft te doen.
Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button