Wonen & Lifestyle

Vind hier onze uitgebreide top 10 voor als je je verveelt

Heb je even niets te doen? Wij geven je hier een top 10 van activiteiten die je kunt ondernemen als je even niets te doen hebt. Zo kun je van die saaie uurtjes een nuttige tijd maken.

1. Lees een goed boek

Ga lekker onderuithangen op de bank, zet een kop thee en pak er een goed boek bij. Als je het druk hebt, dan is dit een activiteit die er snel bij in schiet. Het kan zijn dat je nog een stapel boeken hebt liggen, maar je kunt ook een nieuwe kiezen die past bij een thema waar je interesse in hebt en meer over wilt weten. Het voordeel van een boekje lezen is dat je dit ook af en toe een uurtje tussendoor kunt doen.

2. Pak het moment om je foto’s op een rij te zetten

Dit is een klusje dat voor velen al lang op het lijstje staat. Niet alleen is het fijn om foto’s van verschillende apparaten op een rij te zetten, je ook de foto’s die je niets vindt, direct verwijderen. Naast dat dit organisatorisch handig is, is het ook een leuke trip langs memory lane, waarin je je ervaringen nog eens door neemt.

3. Puzzelen kan een leuke hobby vormen

Verveling zorgt vaak voor nieuwe hobby’s. Heb je al eens gedacht aan puzzelen? Dit is echt niet alleen geschikt voor kinderen, er zijn ook varianten voor volwassenen. Een groot voordeel is dat je dit ook gemakkelijk even een kwartiertje tussendoor kunt doen en ook samen met anderen. Je hoeft heus niet gelijk aan een exemplaar te beginnen met duizenden stukjes!

4. Plan een uitje voor de toekomst

Bedenk een leuk uitje dat je in de toekomst kunt uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan iets dat je nog nooit eerder gedaan hebt. Benader dan ook de vriend of vriendin die je mee wilt nemen. Ook kun je gelijk op internet een bijpassende planning bij elkaar zoeken. Zo kan verveling je dus inspireren om nieuwe dingen te gaan doen.

5. Ruim je kledingkast op

Je kunt jouw momentje van verveling ook gebruiken om eens kritisch door je kledingkast heen te gaan. Er zit vast kleding tussen die je al zo lang niet gedragen hebt, dat het eigenlijk perfect past voor een tweedehandswinkel. Het kan ook zijn dat je weer oude kledingstukken tegen komt, die je al lang niet meer gedragen hebt, maar waarvan je niet meer wist dat je die had.

6. Bel een vriend of vriendin

De top 10 dingen als je je verveelt

Heb je er al aan gedacht om contact op te nemen met een vriend of vriendin die je al een tijdje niet gesproken hebt. Een telefoongesprek kan je veel energie geven en wie weet kun je zo op de lange termijn weer met elkaar in contact komen. Dit kan natuurlijk ook een familielid zijn, zoals een oom of tante, waar je normaal weinig contact mee hebt.

7. Ga aan de slag met jouw uiterlijk

Wie weet kun je er meer plezier aan beleven dan je denkt om eens te experimenteren met nieuwe haarstijlen en outfits. Je kunt op internet op zoek gaan naar ideeën en deze zelf voor de spiegel uitproberen. Dit is een lekkere manier om even met jezelf bezig te zijn en inspiratie op te doen.

8. Ga lekker sporten

Weet je dat je om te sporten niet eens per se de deur uit hoeft? Je kunt ook thuis een workout doen en zo veel materiaal hoef je daarvoor niet te hebben. Yoga is een sport die je eenvoudig thuis uitvoert en waar je op internet veel complete workouts voor vindt. Eventueel kun je op termijn je sportattributen nog uitbreiden met dumbells of een halter.

9. Neem je CV onder de loep

Het is misschien niet het leukste klusje, maar het is altijd goed om even kritisch naar jouw CV te kijken. Misschien heb je recent een cursus gevolgd die je nog niet vermeld hebt, of heb je in het verleden dingen weg gelaten, die je eigenlijk wel wilt aangeven.

10. Breng je mailbox op orde

Het kan tenslotte handig zijn om eens kritisch te kijken naar jouw mailbox. Meld je bijvoorbeeld af voor nieuwsbrieven van webwinkels, waar je eigenlijk toch nooit een bestelling plaatst. Neem je spamafdeling door en probeer eventueel post in mapjes onder te verdelen.

Is het zo verkeerd om je te vervelen?

Verveling klinkt vaak als iets negatiefs. Vooral bij kinderen wil je ook vaak juist voorkomen dat ze zich vervelen. Toch is dat niet het geval. Verveling kan leiden tot creativiteit en het uitvoeren van hobby’s. Met bovenstaande tips hebben we je in ieder geval een idee gegeven wat je daarbij kunt proberen!

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button