Sport

Lorenzo Bandini omgekomen door crash Monaco

Lorenzo Bandini omgekomen door crash Monaco
Lorenzo Bandini omgekomen door crash Monaco

10 mei 1967 – De Italiaanse coureur Lorenzo Bandini verloor de macht over het stuur in de ‘harbour chicane’ en raakte de strobalen. Hierdoor vloog zijn wagen over de kop en vatte vlam. Hij overleed drie dagen later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Lorenzo Bandini werd geboren op 21 december 1935 in Barce, Libië. Hij begon zijn racecarriere in 1957. In 1961 kwam hij in de Formule 1 terecht in het team van Scuderia Centro Sud. Direct in dat jaar werd hij derde in het kampioenschap. Later ging hij voor Ferrari rijden, onder andere in de Formule 1, de 24 uur van Le Mans, Targa Florio en de 24 uur van Daytona .

In 1967 nam hij weer deel aan de Formule 1. Tijdens de race van Monaco lag hij tweede achter Danny Hulme, die later het kampioenschap won. In de ‘harbour chicane’ ging het fout, zijn wagen vloog over de kop en Bandini verloor het bewustzijn. Zijn wagen stond in brand waardoor Bandini ernstige brandwonden opliep, hij overleed drie dagen later.

Na deze fatale race werden strobalen verboden en werden vervangen door vangrails. Sinds 1992 wordt ieder jaar de Lorenzo Bandini-trofee uitgereikt aan een Formule 1 coureur. Lorenzo Bandini werd 31 jaar oud.

Formule 1
Formule 1
Lionel Froissart

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button