Sport

Evert van Benthem wint zijn tweede Elfstedentocht

Evert van Benthem wint zijn tweede Elfstedentocht
Evert van Benthem wint zijn tweede

2 – De uit Sint Jansklooster afkomstige Evert van Benthem, won voor de tweede maal op rij de Elfstedentocht. Hij deed dit in 6:55:17 uur en was daarmee iets langzamer dan het jaar ervoor.

De omstandigheden waren beter dan het jaar ervoor, toen van Benthem ook al de tocht der tochten won. Er deden dan ook meer rijders mee dan in , namelijk 317 wedstrijdschaatsers en bijna 17.000 toertochtschaatsers.

Evert van Benthem nam tijdens de veertiende Elfstedentocht vrijwel de direct de leiding. Deze stond hij niet meer af.  Van Benthem won voor de tweede maal de Elfstedentocht en daarmee trad hij in de voetsporen van Coen de Koning en Auke Adema. In Nederland werd van Benthem door zijn tweede overwinning een volksheld.

De Nederlandse kroonprins, Willem Alexander deed ook mee aan de Elfstedentocht van 1986. Hij had zich ingeschreven onder de naam W.A. van Buuren. Hij was bij niemand opgevallen, totdat dit halverwege de dag bekendgemaakt werd. Koningin en Prins Claus wachtten hun zoon op bij de finish in Leeuwarden.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button