Sport

Duitsland wint EK voetbal 1996 dankzij Golden Goal

Duitsland wint EK voetbal 1996 dankzij Golden Goal
wint EK dankzij

1996 – Het Duitse nationale voetbalelftal won, dankzij een ‘Golden Goal’ van Bierhoff, met 2-1 de finale van Tsjechie. Het EK van 1996 vond plaats in .

Oranje zat in een poule met gastland Engeland, Schotland en . De Schotten hielden het Nederlands elftal op 0-0. Jordi Cruijff scoorde de eerste goal in de 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Zwitserland. De goal van Kluivert in de met 4-1 verloren wedstrijd tegen Engeland zorgde ervoor dat Nederland toch naar de kwartfinale kon.

Oranje kon in de kwartfinale niet tot scoren komen tegen . Clarence Seedorf miste de beslissende penalty en Nederland was uitgeschakeld. Duitsland speelde in de halve finale tegen Engeland en won na strafschoppen. Ook Tsjechie had tegen Frankrijk strafschoppen nodig om de finale te halen.

De finale werd in het Wembley stadion in voor 76.000 toeschouwers gespeeld. De Tsjechen kwamen dankzij een penalty nog voor, maar invaller Bierhoff had de dag van z’n leven en scoorde in de 73e minuut de gelijkmaker. Hierna bracht hij in de verlenging door middel van een ‘Golden Goal’ Duitsland de Europese titel.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button