Sport

Carlos Sastre wint Tour de France 2008

Carlos Sastre wint Tour de France 2008
wint Tour de France 2008

– De Spanjaard Carlos Sastre schreef de Tour de France voor het eerst op zijn naam. Daarmee volgde hij zijn landgenoot Alberto Contador op, die de Ronde een jaar eerder had gewonnen.

De 95e Ronde van startte op , telde 21 etappes en had een lengte van 3559 kilometer. De Tour startte in Brest en eindige zoals gebruikelijk op de Champs-Elysees in Parijs. Er deden 20 ploegen mee, die 180 wielrenners afvaardigden.

De eerste twee weken waren er verschillende renners die in het geel reden. Valverde won de eerste etappe en reed de dag erna in het geel. Daarna droegen onder meer Stefan Schumacher, Kim Kirchen en in de felbegeerde trui. Nadat Frank Schleck twee dagen de in het algemene klassement was, pakte Sastre de koppositie, om deze vervolgens niet meer af te staan.  Carlos Sastre werd vooraf niet gezien als grote favoriet, dat was Cadel Evans, bij afwezigheid van Alberto Contador, wiens ploeg Astana in verband met doping, uitgesloten was van deelname aan de Tour de France.

Carlos Sastre sloeg zijn slag op Alpe D’ Huez waar hij bijna anderhalve minuut op Frank Schleck en zijn andere concurrenten pakte. Hierdoor pakte hij met 0.58 minuut de gele trui en bleef Sastre in het eindklassement Cadel Evans en Bernard Kohl voor. Rabobank renner Dennis Mensjov werd vierde.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button