Sport

Alberto Contador wint Tour de France 2010

Alberto Contador wint Tour de France 2010
wint Tour de France 2010

2 2010 – Alberto Contador won voor de derde maal de Tour de France. Hij bleef zijn concurrent 29 seconden voor. Alberto Contador verloor echter in 2012 zijn titel in verband met doping.

De 97e Ronde van startte op 2010 in Rotterdam. Aan de start verschenen 197 wielrenners. Op 25 juli finishte men met 3596 kilometers in de benen op de Champs-Elysees in Parijs. De tijdrit werd gewonnen door Fabian Cancellara, die vervolgens stuivertje wisselde met Sylvain Chavanel in de strijd om de gele trui. Nadat Cadel Evans één dag mocht rijden in de leiderstrui, nam Andy Schleck de koppositie over. Hij kon echter de gele trui niet vasthouden en vanaf de 15e etappe reed Alberto Contador in de gele trui, die hij in Parijs over de finish bracht.

Alberto Contador veroverde de gele trui dankzij materiaalpech van Andy Schleck. In de veertiende etappe kon hij zodoende wegrijden en voldoende tijd pakken om zijn concurrent voorbij te gaan in het algemeen klassement. Contador beweerde na afloop dat hij de problemen bij Schleck niet had gezien. Andy Schleck probeerde het vervolgens nog wel om de gele trui terug te krijgen, maar Contador bezweek niet onder de aanvallen van de Luxemburger.  Dennis Mensjov van de Rabobankploeg werd derde op 1.55 minuut van Contador.

Op 6 februari 2012 werd Alberto Contador geschorst in verband met doping, waarna hij ook zijn zege van de Tour de France 2010 moest inleveren. Nummer twee Andy Schleck volgde hem vervolgens op.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button