Sport

Cadel Evans wint Tour de France 2011

Cadel Evans
Cadel Evans wint

24 juli 2011 – Als eerste Australiër wist Cadel Evans de Tour de France op zijn naam te schrijven. Hij bleef de gebroeders en favorieten Andy en Fränk voor in het algemeen klassement.

De 98e editie van de Ronde van was op 2 juli met 198 renners, verdeeld over 22 ploegen, gestart vanaf het Franse eilandje Noirmoutier. Het parcours kreeg in de eerste dagen veel kritiek. Door smalle en bochtige wegen ontstonden er vele valpartijen, die ook een aantal grote namen uitschakelden. Zo moest Tom Boonen en Alexandre Vinokoerov vroegtijdig de Tour verlaten.

De negende etappe was een memorabele door een bizar incident waarbij Flecha, één van de renners in de kopgroep, aangereden werd door een volgauto, waarbij ook de Nederlander Johnny Hoogerland ten val kwam. Hoogerland belandde in het prikkeldraad. De beelden van een zwaar gehavende Nederlander gingen de hele wereld over.

De Tour de France van 2011 kende vijf gele trui dragers. Philippe Gilbert droeg de trui slechts één dag. Thor Hushovd en vervolgens Thomas Voeckler droegen de trui meerdere dagen. Na de 21e etappe dacht de winst binnen te hebben, maar tijdens de laatste tijdrit, de op één na laatste etappe, wist Cadel Evans toch de gele trui te bemachtigen en de Tour de France voor het eerst op zijn naam te schrijven.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button