Sport

Boris Becker wint Wimbledon op 17-jarige leeftijd

Boris Becker wint Wimbledon op 17-jarige leeftijd
Boris Becker wint Wimbledon op 17-jarige leeftijd

7 juli 1985 – Boris Becker won op 17- jarige leeftijd het tennistoernooi van Wimbledon. Hij versloeg in de finale de Zuid-afrikaan Kevin Curren. Daarmee werd hij de jongste Wimbledon winnaar van het mannen enkelspel ooit.

Boris Becker begon het Wimbledon toernooi als ongeplaatste speler. John McEnroe was als eerste geplaatst, Ivan Lendl als tweede en Jimmy Connors als derde. Becker zijn tegenstander in de finale Kevin Curren was als achtste geplaatst.

Becker versloeg op weg naar de finale onder meer de als zevende geplaatste Nyström en de als zestiende geplaatste Mayotte in vijf lange sets. In de halve finale had hij vier sets nodig tegen de als vijfde geplaatste Järryd. De finale was spannend, de eerste twee sets gingen gelijk op, ze wonnen beide een set. Becker won vervolgens de derde set en wist vervolgens de zege naar zich toe te trekken 6-3, 6-7, 7-6 en 6-4.

 

Met zijn eerste Wimbledon zege werd Boris Becker met 17 jaar en 227 dagen jongste Wimbledon winnaar ooit. Daarnaast was hij de eerste Duitser en de eerste ongeplaatste speler die het tennistoernooi op zijn naam wist te schrijven.

Documentaire over Wimbledon met officiële films vanaf 1968 en perfecte beelden van de BBC.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button