Scheepvaart

Ramp met de Costa Concordia

Ramp met de Costa Concordia
Ramp met de Costa Concordia

13 januari 2012 – Het luxe cruiseschip Costa Concordia verongelukte en kapseisde voor de kust van het Italiaanse eiland  Isola del Giglio. Bij het ongeluk kwamen 32 mensen om het leven.

De Costa Concordia was een luxe cruiseschip met meerdere bars, restaurants, zwembaden en onder meer een winkelcentrum en fitnesscentrum. Aan boord was ruimte voor 3700 passagiers en 1100 bemanningsleden. Ten tijde van de ramp met de Costa Concordia waren er 4229 personen aan boord.

Het schip voer te dicht langs de kust van het Italiaanse eiland Isola del Giglio waardoor het een rots raakte. Deze veroorzaakte een gat over een lengte van 70 meter. Het schip maakte snel water en kapseisde. De Costa Concordia was onbestuurbaar geworden en dreef richting de kust.

Ondertussen waren opvarenden van boord gesprongen in het koude water om zo’n 400 meter richting de kust te zwemmen. Uiteindelijk werden er 100 mensen uit het water gevist door reddingswerkers. De slachtoffers die het schip niet tijdig konden verlaten verdronken in hun kajuit.

De kapitein van het schip verliet als één van de eersten het schip. Hij werd dan ook opgepakt, mede omdat hij schuld zou hebben aan het ongeluk en tegen beter weten in dichtbij de kust was gekomen.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button