Entertainment

Whitney Houston overleden

Whitney Houston overleden
Whitney Houston overleden

11 februari 2012 – De voormalige pop-diva werd op 48-jarige leeftijd door gevonden in bad in het Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills. Een combinatie van cocaïnegebruik en hartproblemen zouden de zangeres fataal zijn geworden, maar dit werd door anderen in twijfel getrokken.

Whitney Houston werd op 9 augustus 1963 in Newark geboren. Haar moeder en haar tante waren allebei actief in de muziekindustrie en mede daardoor kwam Houston ook al vroeg in aanraking met muziek en optreden. Zo was ze in 1978 achtergrondzangeres bij Chaka Kahn. Voordat ze haar eerste platencontract tekende in 1983, verdiende Whitney haar geld ook als fotomodel.

Haar doorbraak bereikte ze in 1985 met haar single You Give Good Love. Hierna ging het snel met de carriere van de zwarte zangeres. Ze scoorde hits met onder meer Saving all my love for you, How will I know en I Wanna dance with somebody. In totaal scoorde ze in de VS zeven nummer 1 hits, meer dan The Beatles en Elvis Presley. Naast de muzikale successen schitterde de veelzijdige Houston samen met Kevin Costner in de filmhit The Bodyguard.

Haar succes kende ook een weerszijde. Haar huwelijk met Bobby Brown werd veelvuldig uitgemeten in de roddelpers en Houston werd meerdere malen betrapt op drugsgebruik. Daarnaast had ze een eetprobleem, waardoor ze zeer mager werd. Na een periode in een afkickkliniek en een scheiding maakte ze in 2008 een redelijk succesvolle comeback.

Haar dood kwam dan ook als een verrassing.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button