Natuurrampen

Orkaan Danny veroorzaakt 47 tornado’s

Orkaan Danny veroorzaakt 47 tornado's
Danny veroorzaakt 47 's

1 – Van een licht briesje groeide Danny razendsnel uit tot orkaan. Niet alleen zorgde Danny voor overstromingen, maar vooral voor gevaarlijke windhozen landinwaarts. Er werden er maar liefst 47 geteld.

Vanuit de Afrikaanse kust trok op 30 juli een tropische golf richting het westen over de . Lange tijd bleef het beperkt tot een lichte bui en een briesje, maar toen het systeem eenmaal de Caribische Zee in was getrokken nam de buienactiviteit snel toe.

Een verkenningsvliegtuig registreerde op 1 ten westen van Grand Cayman-eiland een tropische depressie, die een dag later een landing maakte op en daarna de Golf van binnentrok. Binnen zeer korte tijd groeide Danny van een tropische depressie tot orkaan.

Vlak voordat Danny op landde op de kust van Louisiana bij Lake Charles bereikte de orkaan zijn hoogtepunt met windsnelheden van 140 km/u. Al een dag later zwakte de orkaan af tot een tropische storm en op 1 werd Danny opgenomen door een trog van lage druk.

Danny eiste drie levens en veroorzaakte in Louisiana overstromingen. Dieper landinwaarts zorgde Danny voor maar liefst 47 gevaarlijke tornado’s.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button