Luchtvaart

Zwaar vliegtuigongeluk bij Nagoya

Zwaar vliegtuigongeluk bij Nagoya
Zwaar bij

2 – Een van Airlines crashte tijdens de landing, waarna het toestel in vlammen uitbarstte. Aan boord waren 271 passagiers, waarvan er slechts zeven het ongeluk overleefden.

Het toestel, met vluchtnummer 140, was vertrokken vanaf de van Taipei in en was bijna bij haar eindbestemming aangekomen. De vlucht was goed verlopen en het weer was uitstekend.

Bij de landing ging het echter mis. Eén van de piloten had per ongeluk de TOGA (take off go around) ingeschakeld waarna de anderen moesten overschakelen op handmatige besturing. Men was daardoor ook genoodzaakt de snelheid te verminderen.

Men leek het onder controle te hebben, maar waarna de piloten weer overschakelden op de automatische piloot, kwam het toestel weer met de neus omhoog. Hierdoor raakte bij de landing de staart als eerste de grond. Het vliegtuig vatte vlam, waarna het toestel crashte.

Wanneer men de besturing op handmatig had laten staan, had de vliegtuigramp bij Nagoya voorkomen kunnen worden. De was één van de meest dodelijke vliegtuigrampen uit de geschiedenis van de luchtvaart.

Crash; vliegtuigongelukken en hoe u ze overleeft

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button