Entertainment

Oostenrijkse schrijver Stefan Zweig pleegt zelfmoord

Oostenrijkse schrijver Stefan Zweig pleegt zelfmoord
Oostenrijkse schrijver Stefan Zweig pleegt zelfmoord

22 maart 1942 – De Oostenrijkse schrijver van Joodse afkomst Stefan Zweig koos er na een aantal omzwervingen voor een einde aan zijn leven te maken uit treurigheid over het vernietigde Europa.

Stefan Zweig werd geboren op 28 november 1881 in een welgestelde Joodse familie. Al tijdens zijn studie ontdekte hij dat hij kon schrijven en in 1904 verscheen zijn eerste novelle. In het begin van de Eerste Wereldoorlog meldde hij zich vrijwillig bij de oorlogspers.

Hij kreeg hierdoor steeds meer afkeer van de oorlog, waarna hij werd ontslagen en Zweig naar het neutrale Zwitserland verhuisde. Na de oorlog keerde hij terug naar Oostenrijk en schreef in zijn woonplaats Salzburg veel verhalen, drama’s en novellen.

Hier schreef hij in 1927 zijn meest succesvolle boek ‘Sternstunden der Menschheit’. Toen de invloed van de Natonaal-socialisten na 1933 ook in Oostenrijk voelbaar werd, emigreerde Zweig naar London, waar hij na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog de Engelse nationaliteit aannam.

Nadat hij trok van Londen, naar New York, Argentinië en Paraguay, kwam hij in 1940 terecht in Brazilië. Samen met zijn tweede vrouw pleegde hij uit treurigheid over het vernietigde Europa zelfmoord.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button