Entertainment

Mede-oprichter The Temptations Paul Williams pleegt zelfmoord

Mede-oprichter The Temptations Paul Williams pleegt zelfmoord
Mede- The Temptations Paul Williams pleegt

17 augustus – Na jarenlange depressies pleegde de mede-oprichter van de Motown-groep The Temptations Paul Williams op 34-jarige leeftijd zelfmoord door zich in zijn auto door zijn hoofd te schieten.

Paul Williams werd op 2 juli in Bermingham en op school ontmoette hij Eddie Kendricks, Willie Waller en Kel Osbourne. Hiermee startte Williams een bandje genaamd ‘ The Cavaliers’.

Uiteindelijk belandden Williams en Kendricks in Detroit en vormden ze samen met de leden van ‘The Distants’ een nieuwe groep: ‘The Temptations’. Hun eerste top 40-hit had de band in 1964 met ‘The Way You Do The Things You Do’. Williams kreeg daarna bijna geen leadpartijen meer.

Hij viel hierdoor in een depressie, die versterkt werd door een verliefdheid op de haarstyliste van The Supremes. Hij koos toch voor zijn gezin, maar als gevolg van de depressies raakte Williams verslaafd aan alcohol. Een arts constateerde een plek op zijn lever, waarna hij moest stoppen met ‘The Temptations’.

Kendricks schreef een single voor Williams, die hiermee een solocarrière kon beginnen. Toen Motown besloot de single niet uit te brengen pleegde Williams zelfmoord.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button