Economie

De juiste stappen voor het bewaren van crypto

Ben je nieuw in de cryptowereld? Dan staat jou veel te wachten. Denk aan de keuzes die je moet maken voor de beste cryptomunten voor jouw geld, de broker die je gaat gebruiken en waar je de munten onderbrengt. Crypto bewaren is namelijk een belangrijk onderdeel om een goed rendement te behalen. Je wilt immers niet dat jouw geld verdwijnt of dat je niet de juiste keuzes maakt voor de verkoop. Maar hoe kan je het bewaren van de cryptomunten dan goed laten verlopen? Hieronder lees je alle stappen die je moet zetten voor de veiligheid van jouw munten.

Voldoende onderzoek doen naar mogelijkheden

Voordat je jouw crypto goed kan bewaren is het belangrijk om onderzoek te doen naar de mogelijkheden en te kijken naar achtergrondinformatie van crypto en de hele wereld hier omheen. Lees je bijvoorbeeld in over de blockchain, ken de verschillende valuta en leer meer over de markttrends. Als je de terminologie kent, waaronder ook wallets en keys, weet je meer over hoe je de investeringen op de juiste manier kan maken. Dit helpt jou ook weer om de juiste wallet aan te maken. Deze portemonnee moet jouw cryptomunten beschermen en je kan van hieruit ook weer nieuwe transacties maken. Zorg er dus voor dat jouw wallet veilig en betrouwbaar is en voldoende functionaliteiten biedt.

Betrouwbare platformen gebruiken voor verhandelen

Betrouwbare platformen gebruiken voor verhandelen

Maar dan? Niet alleen de wallet voor het bewaren van de crypto is belangrijk, je moet er ook voor zorgen dat je uitsluitend gebruikt maakt van betrouwbare platformen voor het aanschaffen en verhandelen van de currency. Hiervoor kies je een goed beveiligde exchange, waar je jouw munten ook voor langere tijd op kan laten slaan. Alleen met de juiste beveiliging voorkom je dat je het slachtoffer wordt van oplichting. Lees ook ervaringen van gebruikers om te voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt. Je kan dan de beveiligingslagen aanbrengen die voorkomen dat hackers kans hebben jouw munten weg te kapen. Ga jij voor een tweefactorauthenticatie of kies je toch weer voor andere beveiligingslagen?

Houd jouw software altijd up-to-date

Bij crypto vermogensbeheer is het verstandig om te kijken naar andere manieren van beveiligen. Het is namelijk cruciaal om een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Gebruik unieke wachtwoorden voor alle accounts die je hebt, activeer de tweefactorauthenticatie en klik nooit op verdachte links. Ook moet je zorgen dat al jouw antivirussoftware en de besturingssystemen van jouw apparaten up-to-date zijn, zodat je virussen en andere risico’s kan voorkomen. En vergeet niet: ondanks dat jouw transacties niet te herleiden zijn, is het altijd aan te raden om een VPN te gebruiken voor jouw verbinding. Zo is ook jouw IP-adres niet meer te herleiden door hackers en ben je zo goed mogelijk beschermd.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button