Algemeen

Waar kun je de beste kwaliteit wijn kopen?

Ben je een echte wijnliefhebber? Dan gun je jezelf vast de allerbeste kwaliteit wijn. Een bijzonder wijntje dat met liefde is gemaakt smaakt immers nog vele malen beter dan een zogeheten ‘fabriekswijn’ waar massa’s van worden geproduceerd. Maar waar kun je nu de allerbeste kwaliteit wijn inslaan? We geven je een aantal tips in dit artikel!

Maak een wijnreis

Tijdens een wijnreis door Frankrijk, Spanje of Italië, zul je hoe dan ook prachtige wijnen van topklasse mee naar huis kunnen nemen. In deze beroemde wijnlanden is wijn niet alleen van hoogwaardige kwaliteit, wijn is hier ook een belangrijk onderdeel van de cultuur. Bij de lokale wijnhuizen, regelrecht bij de wijnboer, of bij authentieke streekwinkels vind je ongetwijfeld een exclusieve fles!

Frankrijk

Als je érgens mooie wijnen kunt inslaan is dat natuurlijk wel in Frankrijk. Breng eens een bezoekje aan de wereldberoemde wijnstreken zoals de Bordeaux, Beaujolais, Bourgogne, Champagnestreek of aan de Elzas en je maakt kennis met wijnen van fenomenale kwaliteit. Als je je wijn plaatselijk bij de Franse wijnboer zelf koopt, steun je bovendien de lokale bevolking én weet je helemaal zeker dat de wijn met veel toewijding en vakmanschap is geproduceerd!

Ook bij een authentiek Frans château zijn vaak prachtige klassieke kasteelwijnen te koop. En wist je dat ook de supermarktwijnen in Frankrijk over het algemeen van hogere kwaliteit zijn dan in Nederland? Ook het proberen waard dus!

Italië

Italië

Naast Frankrijk behoort Italië tot de grootste wijnproducenten ter wereld. Vele wijnsoorten uit Italië zijn dan ook wereldberoemd. Wat dacht je van wijnen zoals Chianti, Barolo of Prosecco? Ook de Amarone wijn is een Italiaanse wijnsoort die wereldwijd zeer geliefd is. Maak dus vooral eens een culinaire rondreis door Piemonte of Toscane, ontdek de cultuur en de wijn, en neem een aantal mooie exemplaren mee uit deze regio’s.

Online speciaalzaak

Gelukkig hoef je tegenwoordig niet altijd meteen naar Frankrijk, Spanje of Italië af te reizen om een mooie wijn in huis te kunnen halen. De goede online speciaalzaken hebben een zeer ruim aanbod met wijnen van topkwaliteit, uit allerlei beroemde wijnstreken van over heel de wereld. Ben je bijvoorbeeld op vakantie geweest in Spanje, en heb je daar een heerlijke Rioja gedronken bij de tapas? Dan is de kans groot dat je deze gewoon bij een wijnwebshop kunt terugvinden, en meteen vanaf je luie stoel kunt bestellen!

De wijnen die verkocht worden via online speciaalzaken zijn vaak geselecteerd door een team van wijnkenners.

Wijnspecialist

Ook de fysieke wijnspecialisten hebben hun wijnen vaak met veel zorg en enthousiasme ingekocht. Je kunt er over het algemeen dus van op aan dat je bij een wijnspecialist wijnen van kwaliteit koopt.

Kortom: vermijd de plaatsen waarvan je weet dat de wijnen op grote schaal worden ingekocht, en koop je wijn lokaal bij de wijnboer of bij de (online) speciaalzaak!

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button